View Single Post
Vechi 02.04.2025, 01:47:01
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Închei deocamdată acest subiect că deja m-am băgat prea tare în subiecte prea puternice și este epuizant.

Însă n-am ce face când mă ia cu căutările trebuie să caut.

Și de multe ori descoperirile sunt copleșitoare.

Mă mai duc prin Hinduism, Budhism și alte subiecte profane așa ca într-o vacanță de limpezire și înțelege a revelației universale.

Nu aș vrea să intru în conspirații,dar mi se pare că suntem aproape de a intra cât de curând în contact cu aceste ființe pe care le considerăm zeități și inclusiv cu cel revelat în iudaism.

Tocmai cu un asemenea pasaj voi încheia deocamdată acest topic.

Însă înainte as face câteva mențiuni:

1.Pare că această propaganda religioasă nu-i chiar făcută cu scopuri nobile de multe ori.

2.Aceasta propagandă a fost începută de Pavel și seamănă extrem de mult cu un marketing profan decât cu revelații divine.

3.Adica de ce ar avea nevoie Creatorul universului că tu să-l promovezi ca pe un produs absent și prin mijloace materiale.

4.Orice religie este un produs uman, tocmai de aceea Iudaismul nu a dus niciodată un imbold spre prozelitism fiindcă nu-i o religie în sensul clasic,ci mai degrabă un mesaj viu care a înregistrat revelația și a păstrat-o până în prezent.

5.Convertirea prin orice mod la o idee chiar nu-i o convertire la nicio zeitate.

Hai sa ofer un pasaj relevant că sa înțelegem ce vreau sa spun:

Ieremia 31:34 EDC100
[34] NICIUNUL NU-L VA MAI ÎNVĂȚA PE APROAPELE sau pe fratele său ZICÂND: « CUNOAȘTE-L PE DOMNUL!», ci TOȚI MĂ VOR CUNOAȘTE, de la cel mai mic până la cel mai mare”, zice Domnul, „căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.”

Adică sunt atâția de mulți care vorbesc în numele lui Dumnezeu fără să-L cunoască.

Pur și simplu spun ce cred ei despre asta sau se folosesc de cărți sacre, precum Biblia pentru a influența după bunul plac.

Și cred că acolo trebuie să ajungem și probabil vom ajunge , încât să nu mai avem nevoie de niciun intermediar.

Să putem vedea și cunoaște fiecare în parte pe Dumnezeu.

Acest mod forțat de “evanghelizare” și misionarismul forțat de catolici prin războaie sau alte forme de gelozie a celui revelat in iudaism față de idolii neamurilor….

Însă asta e totul face parte din istorie, probabil multe intră categoria mituri și legende, însă trebuie să le înțelegem și prin prisma lor vom înțelege și acțiunile celor care le-au crezut și au acționat în consecință.

Doar înțelegând setul de credințe al cuiva poți înțelege cum a fost modelată istoria prin prisma acestora și cum încă este definită de asta.

PS

Despre Mahdi in alt topic, probabil cel cu Islamul:))