Pe măsură ce avansăm vom introduce și pasaje unde sunt asociate și alte forme de asociere cu ideea de dumnezeu însă într-un mod pozitiv.
Ceea ce ce in creștinism sau ortodoxie poate fi numit ca îndumnezeire.
Adică mi se pare normal ca fiecare trebuie să devină un dumnezeu pentru a se apropia de Dumnezeu.
Ioan 10:34 EDC100
[34] Isus le-a răspuns: „Nu este scris în Legea voastră: «Eu am zis: ‘Sunteți dumnezei’»?
Rețineți acest aspect întrucât pentru a înțelege alte aspecte relevante unde se menționează alți dumnezei in mod negativ.
Cumva faptul că tu de exemplu te-ai îndumnezeit și ai devenit aproape de Dumnezeu te-a făcut un dumnezeu.
Un pasaj in favoarea cultului sfinților.
Acesta afirmație nu este greșită absolut de loc și voi oferi câteva pasaje,mai ales pentru prietenii mei neoprotestanti:))
Că sa înțeleagă cum vede teologia tradițională de regulă cea ortodoxă și catolică procesul de îndumnezeire,care după cum vom vedea este foarte biblic.
Până și Satan este numit un dumnezeu chiar în Noul Testament,de ce oare?
2 Corinteni 4:4 EDC100
[4] a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.
Întrucât așa a fost creat de la început ca o ființă divină,la fel că ceilalți îngeri căzuti.
Deci putem admite oarecum că ceilalți dumnzei sau zeități ale celorlalte popoare sunt ființe reale, creaturi ale lui Dumnezeu.
Așa cum Dumnezeu prezidează consiliului acelor dumnezei pozitivi supuși lui, deasemenea Satan sau Lucifer prezidează consiliului dumnezeilor negativi sau căzuti.
Haideți acum sa înțelegem prin pasaje relevante.
Voi oferi câteva pasaje unde sunt menționate jertfe aduse demonilor.
Termenul demon este tradus uneori idol sau drac.
Însă în ebraică înseamnă shedim,care poate însemna duh rău sau zei falși.
Psalmi 106:37 VBRC2020
[37] Și-au jertfit fiii și fiicele demonilor(shedim).
Din nou vedem toate ingredientele unei “orgii”,deci nu poți să comiți acte de acest gen cu zei inexistenți.
Leviticul 17:7 VBRC2020
[7] Să nu mai aducă jertfele lor demonilor cu care se prostituează! Aceasta să fie lege veșnică pentru ei, din generație în generație›!
Vedem că și atunci se făceau jertfe umane și acte sexuale cu demoni,deci automat implica existenta lor reală.
Cum vom înțelege mai deplin acest pasaj și aceste acte de “imoralitate”?
Geneza 6:2, 4 EDC100
[2] fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase și din toate și-au luat de neveste pe acelea pe care și le-au ales.
[4] Uriașii (Nephilim )erau pe pământ în vremurile acelea și chiar și după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor și le-au născut ele copii: aceștia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume.
Am introdus un nou termen care în original înseamnă Nephilim,și care este rezultatul acestei împerecheri dintre acești fii ai lui Dumnezeu sau îngeri căzuti.
Cum au putut procrea acești îngeri căzuti?
Într-un mod similar precum a fost “umbrită” fecioara Maria de Sfântul Duh cu Iisus Hristos,la care asist chiar un îngerul Gabriel deci chiar dacă vedem în vechiul testament un procedeu de naștere a unor ființe extraordinare, fiindcă se specifică că rezultatul împerecherii dintre îngeri și oamenii au fost viteji și oamenii cu nume.
In concluzie gena lui Dumnezeu ș-a putut transmite încă de atunci și au mai fost oameni care au primit acesta gena de-a lungul timpului și automat au transmis-o mai departe,cel mai faimos fiind Iisus Hristos,care deși a fost un fiu al Lui Dumnezeu s-a născut dintr-o femeie.
Last edited by Seraphim7; 03.04.2025 at 13:05:48.
|