Citat:
În prealabil postat de Mihailc
În ultimii ani, doctrina eshatologică a martorilor lui Iehova (dacă-i putem spune așa) a fost modificată discret dar interesant ca intenție propagandistică. Dacă zeci de ani martorii au susținut aproape la fel cu adventiștii, cum că soarta finală a celor nemântuiți în raport cu crezurile lor este o înviere urmată de o anihilarea veșnică (cu deosebirea că martorii zic de învierea aceasta nasoală se va petrece după a doua venire a lui Hristos, iar adventiștii spun că după a treia venire), iată ce citim mai nou pe sit-ul lor oficial: " Dumnezeu va readuce la viață miliarde de oameni prin intermediul învierii (Faptele 24:15). Totuși, cei ce refuză, după înviere, să învețe normele divine vor fi distruși pentru totdeauna, fără să mai aibă speranța unei învieri (Revelația 20:14, 15)." ( http://www.jw.org/ro/martorii-lui-ie...rii-lui-iehova)
Cum s-ar putea înțelege, corpul de guvernare al martorilor lui Iehova mai oferă o ultimă șansă oricărui om ca după înviere să se înscrie în organizația lor.
|
Corect! Dar hai sa vorbim și de corpul de guvernare al ortodoxilor care ofera și lui Harap Alb credibilitatea de a fi sfânt. Nu sunt deloc caustic, dar asta e realitatea poveștilor uluitoare ce se transmit prin diferite cărți cu tematică ortodoxă. Tendința e veche în ceea ce privește misticismul ortodox, basmele străvechi erau cel puțin limitate dpdv al fantasmagoriei, cel putin ca și transfigurare a fizicalitatii omului. După anul 1800 încep tot felul de basme în care călugării ce se sfințesc ajung la niște harisme ce nici Cristos nu le-a făcut acum 2000 de ani decat sa zicem intr-o anumita masura dupa înviere si aici e de dezbatut, de exemplu, transcederea spatio-temporală a corpului uman dintr-un spațiu temporal în altul. Și nu vorbim de a zbura prin stratosfera ci pur și simplu treceau print-un fel de portal în altul.
Imblanzirea automată a animalelor sălbatice prin simpla prezentă.
Sigur acestea doua pe care le-am expus îmi vin acum în minte dar probabil mai sunt și altele pe care le-am omis. Sau tot felul de povești ce au devenit mitologii.
Ca de exemplu, apostolul Ioan nu a murit ci "hoinareste" prin muntele Athos.
Sau antihristul se va naște dintr-o curva evreiască și va desacraliza al 3-lea temple punându-se pe sine în Sfânta Sfintelor.
Teorii total aberante ce țin doar de superstiții, si nu au nici un fel de conotații ale textelor biblice.
Ca de exemplu cum ca anticristul ar fi de origine evreiască. Total greșit!
Cum ar putea un evreu crescut în tradiția evreilor indiferent cat de curva ar fi fost mă-sa, tot nu ar fi descralizat templul neamului său mai ales ca plang din cauza asta de 2000 de ani. Imposibil si aberant!
Pe deasupra sunt clar pasaje în Biblie unde antihristul este numit asirianul și este comparat cu Antioh Epifanes care se afla exact pe teritoriul unde era fostul imperiu asirian și anume imperiul Seleucid, mai exact Siria și Iraq cu mici părți din Turcia. Aceea e zona din care răsare asa zisul Anticrist având o religie a războiului și care face pace între Israel și tarile ce îl înconjoară gen Egipt, Siria, Turcia, Irak, Arabia. Acela sau mai bine zis Mahdi cucerește Ierusalimul și desacralizeaza templul iudeilor, si prin asta putem înțelege ca oprește sacrificarea și în sfânta Sfintelor pune un Mihrab ce transforma templul într-o moschee și simbol al imam-ului sau mai bine zis al Mahdi-ului. Și prin asta iudeii se revoltă, iar prin această revoltă duce la cea mai mare prigoană a tuturor timpurilor, unde evreii au parte de al doilea holocaust și definitiv.
Eu care sunt ateu am putut sa am o privire obiectiva și realistă asupra anticristului decât ați avut voi în 2000 de ani! Asta ca să vedeți cât de limitați sunteți!