View Single Post
Vechi 06.04.2025, 17:55:29
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
.

Pentru cei familiarizați cu ocultism și alte zone de vampirism, satanism și new age mai dark..
….
Cu ocultismul sunt specializat, și am sa spun punctul meu de vedere:

Zeii pe care ii vedem in mitologiile de peste tot din lume, de la Egipt, pana la Sumeria, Israel, Grecia s.a.m.d. se numesc Elohim. Elohim sunt fii zeiței Canaanite Asherah care a fost consoarta zeului evreiesc Yahweh. Aceasta unire a lor a dat naștere celor 70 de zeități pe care lumea le cunoaște ca fiind parte din grupul zeitatilor primordiale. Asta este unul din punctele mele de vedere mai oculte ca să zic asa.

Cat despre Lilith, ea este demonul nopții cum mai este numita în popor, și deseori folosita ca arhetip în lumea moderna pentru fel de fel de mișcări feministe. Are asocieri cu tot ce tine de aspectul întunecat al energiei feminine / energiei creatoare. La urma urmei, energia are doua polaritati (masculin / feminin). De partea dreapta (tradiția Mâinii Drepte) avem Dumnezeu (sau EL - ca parte masculina) și pentru energia feminina (Sfânta Fecioara Maria, sau zeitatea Asherah în culturile evreiești mai vechi). De partea întunecată (tradiția Mâinii Stangi) avem Lucifer (energie masculina întunecată) și Lilith (energie feminina întunecată), asa cum sunt și poli separati energetic (Sefirele versus Qlippoth)
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote