View Single Post
Vechi 06.04.2025, 22:04:07
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Andrew vezi că ai lansat niște informații extrem de "radioactive":))

Practic acest tip de abordare este destul de "sensibil" și trebuie tratat cu foarte multe grijă.

Tu ești pe stilul acela pe care îl aveam eu, adică aruncam "bomba" direct și din senin.

Eu clar îți dau dreptate,și apreciez că ai ajuns in acele puncte din căutările tale.

Desigur cu nici precizări, însă ești "acolo" și acel miez informatic este un izvor din care s-au adăpat majoritatea religiilor din prezent.

In acest stadiu deja trebuie să ne raportăm cu totul altfel și dintr-o perspectivă mult mai diferită.

Deja aici nu mai putem vorbi despre o "revelație" divină,ci despre o "teogeneza",nu știu dacă există termenul,dar nu-i problemă îl inventăm acum:)

Însă din perspectiva teistului,al credinciosului,a practicantului este destul de dificil să procesezi acest tip de studiu sau investigație cu privire la formarea istorică a unui Dumnezeu care ți se prezintă veșnic și înafara timpului.

Cel puțin eu în ultima vreme mă cam feresc să scriu și postez abordări de acest gen întrucât pot conduce oamenii într-o zonă periculoasă.

Adică nu-i pot lua unui om ceva fără să-i dai ceva in schimb.

Chiar dacă tu îi oferi un adevăr istoric îi iei un Adevăr veșnic.

In mintea și sufletul lui există de obicei ceea ce el a crezut și crede.