Eu zic că se poate observa faptul că există un anumit
raport de „blat” între cei doi, distanța nu e chiar așa de mare cum ar putea părea. De altfel, Ponta însuși a lansat acum câteva zile o provocare pentru Simion să meargă ei doi împreună la dezbateri pentru a afla oameni ce
ar vrea el și cu Simion să facă, de unde se deduce destul de clar
potențialitatea unui anumit „parteneriat”, atât din tentativele de potențare mediatică reciprocă, și atât din accentul destul de clar pe
o anumită „părtășie” între cei doi, „să dezbatem împreună”, „ce vrem eu și cu tine” etc.
Ponta către Simion: „(...) ce vrem să facem eu și cu tine, pentru ei (...)”
De altfel imaginile rememorează anumite întîlniri „de taină” dintre cei doi, spre exemplu din februarie 2023. Cred că numai niște naivi ar putea crede că apropierile și tipul de raporturi dintre cei doi ar fi nesemnificative.
Argumente clare pentru potențiala legătură puternică, deși „ascunsă”, inclusiv în spatele unor jocuri de scenă de contre între cei doi, constituie
noile informații care au ieșit la iveală de pe la începutul acestui an, deci de vreo 2-3 luni încoace, informații referitoare la
conexiunile lui Simion și ale AURului cu Turcia. Or noi știm că lui Ponta nu degeaba i se spune „Turcitul”, ba e cam printre puținii care au fost numiți așa.
În luna ianuarie a acestui an au fost publicate imagini ale lui Simion de la cel puțin o vizită, vădit neturistică, în Turcia, se pare la Istanbul; cei de la RTV insinuau că s-ar fi văzut acolo cu „șoroșiști”, însă eu cred că lucrurile ar putea să stea cu totul altfel, avînd în vedere informațiile relativ recente despre legăturile Tiktok-Turcia vizavi de campaniile electorale relativ suprapuse parlamentare și prezidențiale de anul trecut.
Imagini cu o vizită (extrem de dubioasă, din multe puncte de vedere) a lui Simion în Turcia, se zice la Istanbul, publicate în jurul datei de 27 ianuarie 2025 de RTV
Mai mult, în urmă cu aproape două săptămâni, platforma Tiktok a înaintat un raport Comisiei Europene care anchetează ce s-a întîmplat la alegerile din toamna trecută, raport care are precizări explicite și legate de România, anume că
nu doar pentru Georgescu au existat „ferme de boți” folosite pentru manipulare în scopul influențării rezultatului alegerilor politice, ci și pentru AUR ca partid politic, evident implicându-l în mod primordial și pe George Simion, adresele de internet folosite de cele peste 27.000 de conturi false (care manipulau în paralel atât pentru Călin Georgescu, cât și pentru AUR, și implicit și pentru George Simion) fiind localizate în Turcia...
„Cristian Terheș reamintește că TikTok a depistat peste 20 de mii de conturi false activate pentru AUR / ”Parchetul General îl investighează pe Călin Georgescu (…) când Tiktok recunoaște că, de fapt, beneficiarul era partidul AUR” (...)
Tiktok a dezvăluit că o rețea de 4,453 conturi ce erau conectate cu alte 22,764 conturi, toate operate din Turcia, o făceau în favoarea partidului AUR și doar „într-o măsură mai mică” pentru Călin Georgescu, se arată într-un comunicat al platformei, care a trecut neobservat în România.”
https://www.g4media.ro/cristian-terh...recunoast.html
„
Rețeaua chineză TikTok susține că AUR și Călin Georgescu au fost beneficiarii rețelei cu peste 27.000 de conturi false în campania electorală / ”Tentativă de a manipula discursul la alegerile din România” ”
https://www.g4media.ro/reteaua-chine...alegerile.html