Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Sper că vă place să purtați discuții care uneori pot deveni contradictorii, întrucât eu sunt un mare fan acestui tip de dialog, desigur dacă găsesc persoane dornice să se aventureze în așa ceva, într-un mod constructiv desigur.
|
Cu siguranța îmi plac discuțiile constructive , nu neapărat contradictorii, mai degrabă argumentative, argumentele alături de sursa lor socot că sunt importante pentru ca discuțiile să fie constructive.
Citat:
Dacă eu am fost dus oarecum într-un monoteism non trinitar, axat pe Dumnezeu Tatăl, dumneavoastră mergeți spre unul în care există exclusiv Iisus Hristos, care automat este însuși Dumnezeu. .
|
Credința creștină este monoteistă, „Cred într-Unul Dumnezeu...” dar desigur cred în acel Unic Dumnezeu exprimat în trei persoane distincte Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt , Dumnezeul trinitar dacă vreți.
Citat:
Practic chiar dacă Iisus Hristos este Dumnezeu, nu este un Dumnezeu complet fără Tatăl și Sfântul Duh, deci nu poți spune că mântuirea este exclusiv un proces în care este implicat doar Iisus Hristos. .
|
Citat:
Pe când Dumnezeu Tatăl a fost și este mereu un Dumnezeu Complet, întrucât Iisus Hristos, Fiul a fost născut din Tatăl, iar Sfântul Duh, ”purces” din Tatăl. .
|
Termenul „complet” sau „Incomplet” folosit in dreptul titulaturii Dumnezeu o socot greșită. Un Dumnezeu incomplet (fie și cu 0,5% procent) nu mai este Dumnezeu e altceva dar nu Dumnezeu. Dumnezeu (cel Adevărat) este 100 % Dumnezeu în toate calitățile sale. Omniprezență , Omnipotență, Atotcunoaștere etc.
Citat:
Această “zeificare” forțată a lui Iisus Hristos, unde YHWH, pare că dispare sau se identifică cu Iisus Hristos nu este deloc biblică. .
|
Conceptul de Trinitate este clar greu digerabil pentru unii, (asta poate și din faptul că acest cuvânt nu este unul Biblic sau scris în Biblie) dar este un termen comun acceptat în Creștinism pentru a înțelege acest Dumnezeu UNIC exprimat ( fiind una în esență, gândire și manifestare) deși sunt trei persoane El rămâne UNIC.
Citat:
Să nu identificăm niciodată mesajul cu mesagerul…..
|
Mesajul are întotdeauna greutatea mesagerului, este o diferență esențială dacă același mesaj (să zicem așa ca exemplu) este rostit de femeia de servici de la cantina săracilor sau de președintele Americii. La fel și în lucrurile spirituale , Cuvântul scris al Bibliei este Axiomă pentru creștini , orice altă sursă poate fi valoroasă dar nu poate intra in contradicție cu Axioma Adevărului Suprem.