Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Poate a fost o luptă și la nivel cosmic între zei, precum citim în panteonul zeilor greco-romani, egipteni, Hinduism și celelalte religii care admit existența mai multor zeități.
|
Dragă frate,
Zeitățile acestea sunt diavoli. Iar un așa zis „război cosmic” a existat. Nu între zei, ci între îngeri. Lucifer (Satana) dorea să devină stăpân peste lume. El și ai săi îngeri răzvrătiți au luptat cu îngerii credincioși lui Dumnezeu, conduși de către Sfântul Arhanghel Mihail. Satana va fi biruit, și împreună cu o treime din îngeri, cade în iad și se transformă în diavoli.
Dacă vrei varianta completă, uite linkul:
https://episcopiasalajului.ro/wp-con...r-in-pacat.pdf.
Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Adică inclusiv creștinismul a preluat acest sistem, însă incluzând Sfinții.
|
Sfinții nu sunt zei sau semizei. Sunt oameni care au ajuns la desăvârșire, dumnezei după har. Și cultul Sfinților au temei biblic. Nu scrie cumva Dumnezeu lui Solomon: „«Eu îi iubesc pe cei ce mă iubesc, iar cei ce mă caută vor afla har.»” (Proverbele lui Solomon 8, 17)? Sau nu „zice Domnul: «[...]Eu îi voi cinsti numai pe cei ce Mă cinstesc, dar cel ce Mă defaimă va fi disprețuit.» (I Regi 2, 30)?
„Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri și-a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne e noi. Amin!”