Împotriva ereziei Sola Fide
În Sfânta Scriptură cu adevărat este precizat: „Cel ce crede în Fiul are viață veșnică”(Ioan 3, 36), însă, fiți atenți la ce ne spune Mântuitorul: „Nu oricine Îmi zice: «Doamne, Doamne!», va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri”(Matei 7, 21).
Hula împotriva Duhului Sfânt este suficientă ca să fii aruncat în iad. Dacă crezi în Dumnezeu, în Fiul Său și în Duhul Sfânt, dar nu duci o viață cu adevărat creștină, această credință nu te ajută să dobândești mântuirea.
De asemenea, „vedeți dar că din fapte este îndreptat omul, iar nu numai din credință”(Iacov 2, 24). Iar „[...] precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este”(Iacov 2, 26). „Și dacă am darul profeției și înțeleg toate tainele și toată știința, și dacă am toată credința, așa încât să mut munții, dar n-am dragoste, nu sunt nimic.” (1 Corinteni 13:2).
În concluzie, omul fără fapte, credință și dragoste, nu se poate mântui.
„Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri și-a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe noi!”
|