Citat:
În prealabil postat de Andrew
La urma urmei, administrația BOR știe cel mai bine ce face și, deși cu deficiente, eu totuși am observat ca dojenile bisericești au fost aplicate de fiecare data când a fost cazul
|
Nu cred că putem vorbi despre administrația BOR la modul general din mai multe rațiuni, însă oricum viziunea ta idealistă în mod sigur este greșită, degradarea vieții creștine în general, a moravurilor sînt mai mult decât vizibile, probabil că sîntem în cea mai dezastruoasă perioadă, cel puțin după 1989, nivelurile de perversitate morală, de mîrșăvie, de trădare și de alte blestemății sînt la cote care cel puțin mie îmi păreau inimaginabile, nu mi-aș fi imaginat că se poate decădea în asemenea măsuri, or „administrația BOR” nu se poate sustrage în esență de la orice fel de raporturi cu aceste stări de decădere inimaginabile și nu doar pentru mine.
Deci trec peste abordarea paușală, că oricum nu avem informații în acest sens, și trec și peste reprezentarea ta greșită cum că Biserica s-ar conduce, s-ar dinamiza exclusiv de către zisa administrație, pentru că aici este vorba despre un caz concret, cel al lui Georgică Neamțu, zisul „Mike” Neamțu sau „cine e ca Neamțu?”, un personaj care are conexiuni, văzute sau nevăzute, cu anumiți ierarhi ai BOR, spre exemplu cu „frăciorii de la Bossey” (IPS Streza și IPS Ciobotea), despre conexiunile cu Streza am mai vorbit, inclusiv ceva mai sus, cât despre conexiunile cu preafericitul IPS Ciobotea Daniel ele sînt cumva de la sine înțeles, avînd în vedere că Georgică Neamțu cel mai probabil face parte din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor, prin urmare preafericitul îl are în responsabilitate nemijlocită și deci nu există rațiuni de la sustragerea de la asumarea răspunderii.
(Iar din punctul meu de vedere, și poate voi mai detalia,
cazul lui Georgică Neamțu este foarte grav, personajul ăsta „mai șmecher decât prevede legea” este de mult în tot felul de abateri (să nu uităm colaborările lui cu băsiștii, cu șoroșiștii, colaborări ideologice, prin care acest șmecheraș a girat multe mîrșăvii de-a lungul vremii, și vine acum să ni se prezinte drept „revoluționar pur al binelui”), iar unele căi pe care le-a luat în ultima vreme sînt extrem de periculoase pentru Biserică și societate în ansamblu, iar impertinența, tupeul și nesimțirea și trufia lui escaladează orice limite.
Părerea mea este că e un caz în care s-ar putea ajunge până la anatematizare, și n-ar avea decât să umble pe la sinagogi, pe la secte sau pe unde mai umblă el, altfel este clar că orice neasumare a răspunderii din partea pretinșilor chiriarhi nu va face decât să aducă și mai multe și mai mari blesteme, suferințe și necazuri asupra unui întreg popor și asupra întregii Țări, or asta nu doar că ar putea duce la nemîntuirea unora, ci chiar și la retrogradarea noastră ca popor creștin, ca Biserică înaintea lui Dumnezeu, fapt care nu cred că ar rămâne neurmat de niște consecințe mai mult sau mai puțin dramatice, dar oricum de natură să afecteze destinul nu doar viitor al românimii creștine, ci poate chiar și pe cel din eshaton.)