View Single Post
Vechi 26.04.2025, 07:42:23
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Înainte de a continua, vreau să menționez că n-am fost eu niciodată cel mai “naționalist” om,ba chiar invers,eu mereu aveam “vederi” universale și tendințe de evadare.

Însă într-un fel sau altul la nivel intuitiv,mitic,fabulos am fost atras și fascinat de poveștile ancestrale ale poporului nostru.

Copil fiind am crescut pe lângă strabunica mea,o femeie născută în jurul anilor 1920,care a trăit peste 90 de ani,și era un tezaur viu și cam singura persoana din familie cu care am simțit o legătură aparte și pe care o simt aproape chiar și după moarte ei.

Mereu îmi apare în vise când am anumite probleme și mă asigură că îmi pregătește un loc acolo unde este ea.

Deci într-o notă de “șamanism dacic”spiritele strămoșilor chiar ne vizitează și trăiesc într-un tărâm paralel cu al nostru.

Nu degeaba credeu ai noștrii că după moarte încă trăim ca spirite.

Aș putea spune că prima dată am simțit misticismul,fabulosul, credința și energia sacra chiar din mijlocul acestei tradiții pur românești care din păcate este încet stinsă.

Însă mai ales în copilărie am avut parte din plin în anumite circumstanțe să trăiesc și să simt vibrația autentică a duhului geto-dac.

Deși oarecum amestecat cu creștinism, însă clar dominantă fiindcă componenta dacică.

Eu m-aș situa oarecum și geografic într-o zona a așa numiților daci liberi, însă mai degrabă la granița dintre aceștia și locurile unde au pătruns romanii, mă refer zona in care m-am născut și crescut.

Practic ar fi zona unde dacii liberi ar fi putut fi in contact și conflict cu romanii instalați.

Însă chiar nu voi face din acest topic un amalgam de date istorice, că asta puteți verifica și dvs despre cronologia și geografia așezărilor romane in teritoriile noastre.

Totuși tradițiile, gândirea arhaică,limba,portul,casele și toate celelalte îmi trezesc nimic altceva decât duhul dacic strămoșesc pătrat viu în ciuda tuturor vitregiilor istorice.

A fost atât de puternic,mai ales în zonele rurale, încât uneori a rămas intact, iar singurul element “străin” care s-a integrat natural in acesta a fost creștinismul și latinismul.

Însă dacă veți privi în istorie veți vedea că cultura greacă a rămas vie și nealterată chiar dacă cultura romană a pătruns peste ea și a dominato, însă niciodată nu a eliminat-o sau depășit-o.

Până la urmă a devenit un mix și spunem cultura sau civilizația greco-romană.

Ei bine așa este și cu cultura geto-dacă,care deși a suferit contacte și influențe atât cu grecii înainte de latini, după care cu latinii care ne-au invadat,dar nu total.

Elementul pur geto-dac a rămas mereu viu și intact și nu a putut fi eliminat, însă dragii mei întreaga esență a acestor elemente definitorii ale noastre este cu mult mai profund.

Nu-i neapărat ceva arheologic,sau ceva scris, nu-i o carte nicio clădire, nici o bătălie sau război.

Deși în esență este și toate acestea,dar depășește așa ceva.

Noi suntem și am fost mereu păstrătorii acestuia tărâm magic,mistic și dorit de toți.

Noi suntem gardienii comorilor aacunse adânc atât în pământurile noastre cât și în sufletul nostru geto-dac.

Sarcina noastră este să fim noi înșine hărți vii și sufletele care împreună deschid aceste uși și portale către tărâmul spre lumile mult căutate și imaginate de toți de-a lungul timpului.

Iar când mă refer la portal, uși și comori…

Vorbesc despre locuri și lucruri extrem de FIZICE.

Dacă alte popoare,de exemplu evreii au fost nevoiți să-și fabrice o istorie și un pământ al lor promis de un dumnezeu al lor pe care l-au impus lumii cu succes.

Și îmi permit să spun asta pentru că ani de zile am studiat intens Biblia și găsiți chiar pe forum destule articole unde am tratat acest aspect.

Ei bine noi geto-dacii și pământul nostru strămoșesc nu a trebuit să ne inventam o istorie sau un pământ al nostru sau să ne fabricam dumnezei.

Că le-am avut pe toate, problema este că alții s-au văzut nevoiți să ne șteargă adevărata istorie, adevăratul nostru Dumnezeu și să ne invadeze și fure adevărul pământ.

Voi intra imediat și în date istorice concrete.

Însă dacă un istoric bizantin numit Iordanes,care a scris GETICA,pe la anul 600 +- , că încă nu am intrat foarte tare in subiect.

Deci dacă pe acest istoric nu prea îl iau în serios, istoricii moderni, că nu se potrivește cu tâmpeniilor lor…

Desigur mă gândesc că majoritatea ați văzut studiile și investigațiile lui Daniel Roxin.

Bravo lui, adică chiar respect pentru ceeace ce a făcut și face și pentru inițiativă.

Însă uneori trebuie să verificăm mai în profunzime unele afirmații.

Eu am spus de la început că acest topic îl vreau așa “no reservation”, adică mă arunc în plin și da poate deveni uneori “prea mult”.

Însă nu voi avea pretenția unui “adevăr” sau “statement official”.

Este mai degrabă o poziție,o doză de “naționalism” așa pentru sufletul nostru,o revitalizare a rădăcinilor și o încercare de a traversa acesta mare conspiraționista.

Desigur vom verifica și date istorice, însă nu va fi despre asta neapărat,ci despre cum rezonăm noi fiecare, despre cum simțim în sufletul nostru acest element al originilor noastre.

Energia o simțim destul de des cu toții însă unde ne va duce,de unde vine cum o definim,cum o comasăm sau extindem?

Care-i Casa noastră,care e Patria noastă,cine este Dumnezeul nostru,cine ne-a fost cu adevărat conducător și rege și cine ne va conduce destinele?

Avem noi o istorie adevărată sau va trebui să scriem cu adevărat una abia de acum ….