View Single Post
Vechi 27.04.2025, 12:01:39
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Să continuăm dar, însă pentru asta va trebui să parcurgem și puțin material istoric, așa că ne vom “plictisi” puțin cu “data”.

Trebuie nu avem ce face, fiindcă altfel ar fi doar vorbărie goală și fantezie, însă dacă condimentăm cu niște adevăruri istorice, atunci are fundament și veridicitate.

Înainte însă vreau să meditați asupra unor “coincidențe “,care se vor clarifica pe parcurs fiindcă trebuie să le luăm pe rând.

N-ar strica sa știm și puțină istorie și mitologie greco-romană, însă nu-i problemă că învățăm din mers.

Am menționat cetatea dacică Apoloun din apropiere orașului Alba-Iulia,iar tribul dacic care o locuia se numea apulii, desigur după invazia romană cetatea a devenit Apullum, însă nu chiar clădită pe cea dacică.(Nu râdeți,dar inclusiv expresia noastră românească clasica și chiar un oraș croat,are origini tot de aici)

Poate ați auzit de zeul grec Apollo,dar și de o regiune din Italia,Apulia ,sau chiar un scriitor Apuleius.

Vom reveni asupra acestora imediat.

Acuma să intrăm puțin în “teologia” geto-daca,sa vedem totuși în ce credeai strămoșii noștri, dacă aveau temple, preoți și în Cine credeau.

Însă mai avem un mister.

Oare aveau o limbă comună toate triburile dacice, aveau ei un sistem de scriere, legi, cărți, inscripții?

Ei bine istoria actuala zice că nu a găsit așa ceva,pare că dacii noștrii erau sălbatici, needucați și mâncau pământ trăind vara in copaci,iar iarna in peșteri.

Dați-mi voie sa vă mai uimesc încă o dată!

Ați auzit de judetul Alba?

Păi tocmai vă spuneam de Apoloun,de zeul cu nume similar,de regiunea din Italia numita așa…

Ce mai există oare prin această zonă?

De Tartaria ai auzit, cică niște tăblițe au găsit ăia pe acolo,da nu sunt nu știu ce.

Niște table de lut,de vreo 5300 de ani vechime,cu niște mâzgălituri pe ele, cică cele mai vechi din lume.

De unde boss?

DIN LUME!

Mai vechi că alea ale lu annunaki,cu sumerienii,cu ălea?

Da mă,mai vechi ca alea,nu auzi că ar fi primul text din lume.

N-ai cum mă,in județul Alba,la noi in țară.

Deci se găsesc la noi, culmea tot în zona unde mișună cetățile dacice și Sarmizegetusa și toate alea,deci tot în acea zonă găsesc cel mai vechi alfabet din lume,de mi știu ăștia nici sa descifreze ce scrie și zic că sunt fost simboluri.

Păi normal, că dacă voi vă interesează numa să fiți slugi și să furați și să scrieți istoria hoților,nu aveți timp să studiați istoria noastră,care reprezintă istoria umanității.

Păi și în Egipt s-au dus și grecii și romanii și Napoleon și toți de au furat cât au putut să-și umple muzeele că ei nu aveau nimic,dar tot au rămas piramidele, că le-ar fi dus și pe alea de puteau.

Însă la noi deși au furat cât au putut,nu avem prea multe vestigii exterioare,care sa ne ofere autoritatea de a pretinde Adevărul încă.

De ce?

Păi tocmai fiindcă la noi majoritatea vestigiile sunt ascunse și sunt sub pământ.

Știți voi tunelurile, Roșia Montana etc,dar nu voi vorbi încă despre asta.

Revenind,deci noi am inventat practic alfabetul acum 5000 de ani și tu îmi spui că au venit romanii să ne învețe să scriem și să citim?

O sa vedem în continuare că majoritatea zeilor greci sunt de fapt traci, adică implicit daci.

Dacă vrei mai mult am să-ți spun că alfabetul runic al scandinavilor este dacic…

Ce zici de asta?

Păi nu o zic eu ci Iordanes,care spune că goții sunt de fapt geți.

Că istoria modernă zice,că el face confuzie între geți și goți…

Ce sa mai zică…. Atâta pot și ei,dar nu vor putea ascunde toate descoperirile și mai ales cele ce vor urma.

Destul,că am lansat deja prea multe, să vedem cum le probăm.

Trecem la următorul istoric Strabon,care în Geografia, spune următoarele despre noi:

„Dacii și geții sunt același popor, dar trăiesc în regiuni diferite, la sud și la nord de Dunăre. Geții sunt mai puțin cunoscuți, fiind mai sălbatici, însă daci sunt numiți de tracii cei mai născuți și mai războinici.”

„Dacii și geții sunt de asemenea credincioși unui cult ce-i leagă de un zeu pe care îl numesc Zalmoxis. Zalmoxis, considerat de unii ca un preot și de alții ca un zeu, le-a învățat despre nemurire și despre imortalitatea sufletului, iar această învățătură a devenit o parte esențială a credințelor lor.”

„Dacii sunt un popor războinic, și din cauza terenului montan pe care îl locuiesc, au deprins o abilitate remarcabilă în război. De asemenea, geții sunt cunoscuți pentru natura lor sălbatică și războinică, dar sunt mai puțin organizați decât dacii.”

„Geții și dacii trăiesc în comunități separate și sunt conduși de lideri războinici. Aceste comunități sunt organizate în triburi, fiecare având propria sa autoritate.”

„Unii susțin că învățăturile lui Zalmoxis sunt similare cu cele ale lui Pitagora și ale altor învățați ai lumii grecești, fiind o formă de învățătură religioasă care promite nemurirea și salvarea sufletului.”

„Dacii sunt profund religioși și în fiecare aspect al vieții lor își pun încrederea în zei. Zalmoxis, mai ales, este venerat pentru că le-a arătat calea nemuririi. Este de asemenea considerat un mare învățător spiritual, iar cultul lui este unul dintre cele mai importante elemente ale vieții lor religioase.”

„Dacii și geții trăiesc în regiunile montane și împădurite care se află la nord de Dunăre. Teritoriile lor sunt greu de cucerit din cauza terenului accidentat. Aceștia sunt un popor rezistent, care se luptă pentru pământurile lor, având o cultură distinctă față de alte popoare din vecinătatea lor.”

“Un sânge de roman?”

Nu prea cred, SÂNGELE DACIC,curge în noi cei ce ne-am născut aici.