Foarte interesant acest subiect, îți mulțumesc că l-ai adus la masa discuțiilor.
N-am stat prea mult să analizez toate teoriile care gravitează în jurul acestui subiect, întrucât subiectul în sine este doar in ansamblu de speculații,chiar dacă unele in zonă științifică.
Însă chiar și știința este doar un set de teorii cu aplicații în concretul care se transforma constant.
Deci sa le luăm pe rând:
1.De ce există ceva înloc de nimic?
Îți răspund foarte simplu.
Mereu a existat ceva, nu puteam admite nonexistența, întrucât ea nu există.
Nu a fost in timp în care sa existe NIMICUL,dat fiind faptul că timpul există tocmai prin acest Ceva.
Dacă am presupune că a fost vreodată acest NIMIC,nu ar fi fost un timp care să-l determine sau în care să existe.
Deci implicit noi nu putem determina sau exista sau măsura sau înțelege NIMICUL.
Acesta este mai degrabă o zona in care speculăm imaginar, teologic, mistic etc.
“Creația din nimic”
Însă nu are niciun fundament științific, întrucât știința se ocupau doar de elementele care există deja.
Ce a fost înainte de acest Ceva?
Nu-i o întrebare științifică ci una filosofică sau teologică.
Iar orice opiniile sunt doar in sfera imaginarului.
Așa cum ți-am spus,dat fiind faptul că NIMICUL exclude absolut orice,nu ai posibilitatea să-l abordezi din niciun punct de vedere.
2.Tot ce începe are o Cauza /Nimic nu apare din senin
Pai tocmai ți-am spus că NIMICUL nu exista,sau cel puțin nu în acest Ceva,care există.
Deci TOTUL,nu a avut o Cauza din momentul ce Este.
Cauza in sine este suma transformărilor și schimbările care se petrec în acest Ceva.
Noi nu trebuie să raportăm Cauza a Tot ce există la Nimic.
Întrucât se exclud reciproc.
Atâta timp cât Ceva există,nu este raportat la Nimic și nici invers.
Iar a spune că Ceva începe este greșit.
Ceva Există pur și simplu fără să aibe o Cauza Prima.
Întrucât Nimicul nu poate fi o Cauza.
3.Universul a început să existe /Toate indica un început
Un inceput,dar nu din NIMIC.
Indică o schimbare,o transformare.
Doar fiindcă Universul se transforma nu înseamnă că nu a existat Ceva.
Universul a existat și la acest Început.
Dar schimbările și transformările sale au dat naștere la ceea ce ce noi vedem și ceea ce noi suntem.
4.Universul are o Cauză
Are o Cauză,dar nu Primă și nu din NIMIC.
Universul Cauzează totalitatea schimbările și transformările sale, însă nu altceva inainte de el.
Universul prin sine însuși și prin totalitatea sa este in set de cauze și transformările și schimbări.
Are viață în sine precum și tu și un fir de iarbă,o supernovă sau o gaură neagră.
Nu are nevoie de Nimic sau de un Creator.
5.Este acest argument cosmologic suficient pentru a dovedi existența lui Dumnezeu?
Absolut deloc.