Citat:
În prealabil postat de Iorest
Călin Georgescu e un vizionar politic, nu e înțeles de mulți din generația asta, dar istoria va scrie altfel despre el.
|
E mai degrabă un șarlatan care are darul vorbirii. Cu câteva zile în urmă am urmărit un clip în care sunt demontate câteva din delirurile istorice ale sale:
https://www.youtube.com/watch?v=UtFf...N0b3JpZQ%3D%3D
Chiar și numai acestea sunt suficiente pentru a nu mai da atenție unui asemenea personaj. Cine n-are un minim respect pentru adevăr, nu merită să fie băgat în seamă.
Omul se folosește de lipsa de educație a unei mari părți a românilor care sunt dispuși să creadă orice fantasmagorie care sună bine: că există energii ascunse, că o mare conspirație mondială conduce lumea, că legionarii au fost o forță a binelui, că Europa încearcă să ne distrugă, că rușii... (nu ne-au furat Basarabia și Bucovina de Nord și nu ne-ar mai jefui dacă ar avea ocazia) etc. În plus, se folosește de religie pentru că dacă vrei să devii un guru în România e neapărat nevoie să fii religios, altfel ești un agent al lui Soros și al ocultei mondiale.
Un lucru e însă evident: bursa de valori a avut o cădere a doua zi după primul tur din noiembrie, la fel cum a căzut și după turul I din luna mai când discipolul lui Georgescu a ajuns pe primul loc, semn că niciun om cu scaun la cap n-ar investi într-o țară care își alege asemenea conducători. E un lucru de care ar fi bine să ținem seama, anume că alții din afară ne văd mai bine defectele decât ni le vedem noi.
Până la urmă am ales între bunăstare (materială și mintală) și sărăcie, dar nu acea sărăcie bună izvorâtă din cumpătare, ci sărăcia izvorâtă din prostie. Bine că am scăpat!