View Single Post
Vechi 02.07.2025, 01:30:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Hai sa fim seriosi!
La tara nu ai cum sa fii in siguranta odata cu instaurarea foamei reale, situatie in care suportii sigurantei oferite de stat se naruiesc. Astea-s doar idei americane romantice vanturate din filme pe la noi. Realitatea cruda est ca de unul singur cum viseaza multi tineri sau chiar si cu familie mica ca-n filme esti mancat cu fulgi cu tot.
Cu atat mai mult , cum sugereaza parintele, in "munti si in paduri"
Eu personal cred ca asta si este scopul inmultirii ursilor, care fac o gramada de victime, a lupilor si ce alte fiare mai sunt scapate de sub control pentru a instila frica in orice fel de demers, de ce nu REAL, de genul asta.
Padurea este terifianta si cand o vizitezi doar asa in mers cateva ore, dar sa incepi sa "iti faci vizuina". Fereasca DUmnezeu!
Nu știu dacă e profeția părintelui sau cineva îi pune cuvinte în gură, cumva însă traiul prin munți și păduri nu e străin de călugări, pr Cleopa se ascundea de securitate printr-o văgăună subterană, e adevărat că-i aducea cineva mâncare.

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Manastirile nici ele nu se pot considera in siguranta decat cu cate un batalion PLATIT ca sa protejeze, ceea ce au... la o adica.Citeam cum si Multele Athos a fost pe vremuri supus jefuirilor repetate de catre tot felul de vagabonzi si pirati morti de foame.
Se vorbea despre statul pe lângă mănăstiri ca să nu te înstrăinezi de tot de Liturghie, probabil că fără credință și de ar fugi unii în munți, s-ar întoarce după un timp din ispitirile gândurilor de renunțare.