Citat:
În prealabil postat de cozia
Mai Iorest cea mai buna proba este sa incerci din timp, sa testezi "terenul" sa vezi daca iti poti pune cortul in multi in salbaticie, nu in campinguri amenajate.
Eu in studentie am facut-o, si in momentul cand in miezul noptii un animal a venit si a inceput sa fornaie in drptul cortului am inlemnit cu prietenul meu. N-am indraznit sa vedem ce anume era.
Alta data singur fiind cu cazare la o manastire pe Valea Oltului am incercat sa petrec o noapte sprijinit de o stanca , tot in padure, doar cu o patura.
La fel, au inceput sa trozneasca toate alea in jur...,
insa chiar am vrut sa infrunt frica, sa o inving si sa experimentez ce simteau pustnicii
|
Urșii, lupii, fug de petarde, sunt pirotehnice special comercializate în scopul alungării sălbăticiunilor, se face o colibă nu cort, la care pui țepușe de jur împrejur, faci foc pentru a alunga sălbăticiunile.
Eventual capcane ascunse într-un perimetru de 10 metri pe lângă colibă.
Cei mai avansați își fac adăpostul în copaci, părerea mea e că pericolul în pădure e foamea, frigul-degerăturile-hipotermia, pneumonia la ploi puternice, sau să o ia mintea razna de la gânduri și izolare, otrăvirea cu ciuperci confundate ca fiind comestibile sau cu alte fructe de prin pădure, abia pe ultimul loc ar fi sălbăticiunile.
Apoi mai e jocul psihologic, demotivarea, lipsa igienei, lipsa medicamentelor care pot duce la reîntoarcerea în societate.