View Single Post
Vechi 08.07.2025, 08:34:35
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Bine, frate, n-a mai rămas nimic de criticat rezonabil la Nicușor Dan, decât... șlapii? Văd că ActiveNews concurează cu publicații gen CanCan ori Click, care-și extrag profiturile din bârfă, iar acum tehnologia îi ajută să ia un personaj, să-l îmbrace cum vor, să-l pună în orice context, inclusiv video, ba chiar să-l facă să vorbească ce vor.

Ce este trist, însă, dragă Iorest, este să constat că, la fel ca și în cazul partidul pe care-l susții, energia care ați vrea să-i unească pe români nu e dragostea creștinească, ci dimpotrivă, ura, frustrarea, desconsiderarea ori disprețul celorlalți, neîncrederea – iar toate astea dezvăluie un suflet chinuit, neliniștit, care nu poate proiecta asupra celorlalți lumină, și atunci îi vede întunecați, vicleni, răuvoitori. Îi ponegrește în felul ăsta pe toți cei care par a sta împotriva interesului personal, dar ascunde ori justifică relele celor cu care s-a aliat.

Ura, se știe, este oarbă – nu are cum să vadă adevărul, iar falsa unitate pe care o aduce durează până când reușește să-i spulbere pe cei identificați ca dușmani. Apoi, nemistuită, se va întoarce împotriva propriilor membri, autodistrugându-se – așa cum s-a întâmplat mereu în istorie.

Dacă AUR ar dori cu adevărat unitatea românilor, ar trebui să știe că numai adevărul și iubirea o poate aduce. Dacă am iubi adevărul și l-am considera deasupra noastră, fără a ne atașa de propriile convingeri, fără a ține neapărat cu tabăra noastră, fără a crede că adevărul poate aparține unui grup, am putea fi uniți cu adevărat. Dar ar fi nevoie de onestitate, de capacitatea de a observa faptele oricui, indiferent că ne place ori nu, de a ne uita mai ales la ce rodesc acele fapte.