View Single Post
Vechi 16.07.2025, 00:45:00
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

@Seraphim7 Incerc sa imi inchipui cum te rogi totusi in preznet,si nu vad ce modele ti ai lua ,ca tu intr-un fel ai religia ta,adica gasesti putini dupa chipul tau .Probabil ca citesti psalmii caci aceia sunt inspirati intradevar si buni pentru toata lumea.
Sa ma rog de unul singur as fi foarte descurajat, ca dupa un timp ma satur de mine, chiar daca mi se pare ca vorbesc cu Dumnezeu.
Din fericire in Orotodoxie exista experienta atatora inaintea ta, si in loc sa impingi singur la caruta, doar stai sus si iti lasi condusa mantuirea de niste cai inaripati. Chiar suntem fericiti ortodocsii. Pentru ca gasesti o varietate de stari in rugaciunile preexistente: iti plangi neputinta , pacatul , trecerea vietii , ceri luminarea sufletului si constati ca aceea e in darul de a il lauda pe Dumnezeu. La fiecare rugaciune sigur exista cererea harului,Duhului,iluminarii, si iti arata limitele tale ca om. Iti iei putere de la crucea mantuitoare, faci filozofia nasterii Domnului din fecioara,ai de partea ta apostoli,prorocii VT, ingerii, mucenici ,un cor imens se roaga cu tine.

In seara asta desi o postare m-a ajutat direct cu aratarea bogatiei rugaciunii, alta m-a ajutat indirect cu expunerea singuratatii ca norma, ambele facandu ma sa apreciez ce avem prin darul sfintilor ce ne insotesc cu rugaciunile (scrise) ale lor.

Singurul inutil am fost eu ,care am preferat sa imi admir scrisul aici , in detrimentul rugaciunii.

Last edited by iustin_dumitru; 16.07.2025 at 00:47:06.
Reply With Quote