Citat:
În prealabil postat de CristianR
Nu știu ce ar vrea "domnul" CristianR, însă eu îmi doresc onestitate și mai multă claritate a gândirii, o analiză fără patimă a mediului politic și a societății în general din partea susținătorilor AUR.
|
Vezi că exact asta nu au useriștii, am văzut ce au făcut în campanie în 2020 împotriva altor primari de pildă Nicolae Robu cum mințeau, cum caricaturizau, cum batjocoreau, cum minimalizau reușitele, ca să ajungă ei după 5 ani și să nu facă nimic, să piardă fonduri europene, să încetinească lucrări, niște diletanți efectiv.
În cazul usr faptul că li se întoarce înapoi e o reparație istorică, nu e un partid de oameni echilibrați, ci de oameni care se hrănesc din isterie și care au fagocitat destul piața publică.
La singura chestiune de principiu la care era cât de cât corectă revendicarea lor referitor la reducerea poverii bugetare au fost falimentari că au umplut primăriile și administrațiile de alți paraziți bugetari, fanatici de-ai lor, unii chiar mai proști și incapabili decât cei aduși de PNL și PSD.
Citat:
Mi se pare nedrept să-i judeci pe actualii guvernanți – președinte, poate și premier – pentru păcatele celor pe care i-au înlăturat și ale căror rele – hoții, pomeni electorale, risipă iresponsabilă, instrumentalizarea Justiției etc. – încearcă din răsputeri să le corecteze.
|
Pomeni electorale s-au făcut în Basarabia pt a fi votat Șordan, de la Maia Sandu probabil din banii ce-i trimitem către R.M., s-a făcut turism electoral și spre Constanța au fost grave nereguli electorale, ingerințe ale unui actor statal extern.
Tot pomană electorală a fost și faptul că Șordan a dat bani de la noi către Antena 3, Digi să îl bage pe gât unor anumite categorii de electorat, să-i dea întrebări servite și emisiuni regizate să-l crească.
Actualii guvernanți se trag din matca Iohannis, Șordan a fost susținut de Iohannis, i s-a făcut culoar la primăria capitalei prin candidatura falsă a lui Cârstoiu, prin ruperea voturilor între Piedone și Firea, prin candidatura lui Ponta în 2020 care a rupt suficiente voturi de sub Firea, prin urzelile de pungaș ale lui Ciolacu ce nu dorea să ajungă Firea președintele PSD.
Prin scandalurile cu azilurile groazei și altele.
Deci e limpede că acest ins a fost un potențat, un om cu culoar deschis de către sistem, căruia i s-a așternut calea.
Citat:
Părerea despre N.D. am observat că ți-ai făcut-o prin prisma unor cancanuri – fie fake-uri, fie priviri pe gaura cheii cu totul irelevante –, în loc să te uiți la faptele lui. În pofida aspectului de tocilar, cu dificultăți de comunicare, pe care "sticla" nu-l place, omul ăsta a dovedit că e capabil să învețe enorm – și nu mă refer la matematică, ci la politică –, să iasă din autismul cu care ne obișnuise, să comunice în fiecare zi de campanie, dar și după, să dovedească o gândire articulată, asumată, personală.
|
Părerea mi-am făcut-o după interviurile date, după evaluarea mandatelor la PMB, după evaluarea celor care l-au susținut și a personalului USR ce fel de inși stau pe lângă el cu scheme de îmbogățire personală sau de a trage sfori manipulându-l.
Citat:
N-am timp să caut multe argumente în favoarea lui – pe de altă parte, este și criticabil –, dar cred că un lucru pe care susținătorii AUR ar trebui să-l aplaude, dacă ar fi capabili de fair-play, este atacarea la CC a legii de înăsprire a pedepselor pentru fascism, legionarism etc. – nu pentru că ar susține violența unora ca aceia, evident, ci pentru că eticheta asta poate fi aplicată inclusiv luptătorilor anticomuniști.
|
Sesizarea respectivă la CCR era făcută din start prost acuzându-l pe Eminescu de antisemitism, iar jocul acesta Șordan-Vexler e un fel de joc good cop - bad cop, polițistul rău-polițistul bun, ca să atragă simpatia suveraniștilor, știe că nu are sprijin popular, că a fost impus.
Citat:
Făcând lucrul ăsta și-a pus în cap toți evreii militanți, adică pe aceia dintre care unii susținători ai AUR afirmau că face parte N.D. (filmat, chipurile, într-o sinagogă). Nu știu cum interpretezi tu chestia asta, dar mie îmi pare o asumare foarte curajoasă și de folos pentru demnitatea noastră ca români, cu atât mai mult cu cât se încearcă blamarea pe de-a-ntregul a multor valori de-ale noastre pentru trecutul lor antisemit.
|
Crezi că e singurul care o fi fost la sinagogă, am văzut că și Ciolacu, Iudă Orban au fost, Florin Cîțu etc.