Citat:
În prealabil postat de CristianR
N-am timp să caut multe argumente în favoarea lui – pe de altă parte, este și criticabil –, dar cred că un lucru pe care susținătorii AUR ar trebui să-l aplaude, dacă ar fi capabili de fair-play, este atacarea la CC a legii de înăsprire a pedepselor pentru fascism, legionarism etc. – nu pentru că ar susține violența unora ca aceia, evident, ci pentru că eticheta asta poate fi aplicată inclusiv luptătorilor anticomuniști.
|
Din ce am citit a căzut contestația președintelui, dar nu asta contează ci faptul că legea respectivă era scrisă cumva pt a incrimina aproape pe oricine vorbește despre rezistența din munți și fenomenele interbelice, dacă deranjează, posibil să facă probleme și Patriarhiei și B.O.R. dacă vorbește de Gafencu sau alții sau îi canonizează.
Am citit parcă pe la Iulian Capsali că și un tip de a sculptat o troiță cu crucea celtică pe un teren privat avea probleme, cruce care între timp s-ar fi scos sau mutat.
Doi la mână nici nu știam că citatul acela cu un om care luptă cu o ceată de voinici alături ar fi fost scris sau spus de Codreanu, nici nu știi care citate care circulă în uzul curent sunt de la cine, așa oricine își poate lua dosar, se pare că știa C.G. de ce tace, deși lumea l-a presat că nu-l susține pe G.S., uite că mai bine îi era și lui dacă stătea liniștit.
Cam orice spui sau faci la un moment dat poate fi interpretat împotriva ta.