View Single Post
Vechi 30.07.2025, 10:45:21
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Asta cu cafeaua scumpa nu e cel mai bun exemplu! La mine in centru in anumite locatii de lux e 18 lei un expresso dublu sau lung cum apare pe bon. Daca se face un calcul, expresso cu 12 lei + 4 lei laptele aferent = 16 lei. In Thassos e 5 euro de exemplu!
Nu platesti laptele sau cafeaua platesti locatia, platesti ambianta sau mai bine zis ambitia ca esti mare si tare si iti permiti. De fapt cred ca asta deranjeaza cel mai mult pe ceilalti, ca exista oameni care isi permit, o percep ca pe o sfidare! In vremurile comuniste exista un egalitarism artificial, intretinut de forta de constrangere a statului, de aici vin si nostalgiile, capitalismul a permis anumitor oameni sa devina foarte bogati (in fapt si in comunism era asta, dar numarul era mai mic si cu perdea, cine crezi avea acces in Olimp in hotelurile alea misto in care se filma Nea Marin miliardar, iti zic eu doar stabii din partid si cunostintele lor, clasa muncitoare mergea la alea mai ieftine).
Nu cred că e vorba de egalitarism, știu oameni care au bani și sunt chibzuiți la cheltuieli, nu se aruncă, deci nu cred că toți cheltuie ca să-și dea importanță.

Plus că în Vama Veche nu era niciodată o stațiune de fițe, ci de oameni care stătea pe la cort cu cheltuieli minime, fără manelism și altele, mai degrabă cu hipiotism din ăsta de trai de pe azi pe mâine semi-boschetăresc pe plajă.