Asta-i clar!
Eu tind sa cred ca nu este vorba de vraji si chiar daca ar fi ceva prostii de genul asta o atitudine de negare si ignorare matura neutralizeaza orice incercare sa ti faca cineva rau. Toata tarasenia va fi precum nuca in perete. Ignorare totala!
Deasemenea sa nu uitam ca batranii au si ciudateniile lor alimentare. Cine stie, poate batranul a invelit un ou crapat care urma sa-l consume si de care a uitat, iar intre timp interiorul s-a transformat in acea masa inchisa la culoare. Banuiesc ca incepuse sa se si descompuna, miros pus banuiesc pe seama batranului. Dupa cum se stie batranii si mai ales cei neingrijiti au un miros specific destul de pregnant.
In concluzie:
Faceti linistiti si in pace curatenie, aruncati sau donati lucrurile batranului daca nu mai aveti nevoie de ele si nu va mai ganditi la vraji, parerea mea.
Dumnezeu sa-l odihneasca!