View Single Post
Vechi 04.08.2025, 08:57:04
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
luam de a gata ce ne vine. Dar la analiza si solutii sunteti praf.
Daca suveranismul s-ar combina cu rationalismul ar fi dinamita.
Doar insirand credinte personale, fara ascultarea opiniei celorlalti .fara cercetarea adevarului,luandu-le toate ca tabu si adevar ultim, nu te face decat sa traiesti in bula unei ideologii ,nu iti da libertatea gandirii critice.
Și care sunt soluțiile 6.000 de euro despăgubire ? Asigurarea unor case pe care nu ți le asigură nimeni sau ți le asigură la niște sume care ajung să coste mai mult decât casa în x ani ?
Văd ce punctaje s-au dat de către propagandiștii sistemului, oamenii sunt de vină că i-a luat viitura, indiferent că avem inundații cam în fiecare an și nu se face nimic pt prevenție.

Singurul care nu are soluții ești tu văd că reiei punctajul că opoziția în general nu doar AUR nu are soluții, asta e o minciună menită să țină departe de putere pe oricine.

Arată tu câte investiții s-au făcut de către guverne din 2007 de când s-a aderat la UE pt prevenire efecte severe inundații, secetă, alunecări de teren, bani se puteau lua sau negocia.

Citat:
-Dai bani ca iti e frica de Rusia >> La 70% le e frica. Mie personal nu imi e ,i-as considera prieteni cu o mana si cu cealalta as sta pe tragaci, Si la fel ar face si Simion ca isi iubeste tara
-Ucraina- cat de insensibil poti fi sa nu iti pase de niste oameni atacati pe nedrept? Macar ii ajuti daca nu poti lupta cu ei. Daca ti se intampla tie?
Tu nu vezi că Ucraina nu respectă drepturile minorităților, cât de insensibil și nesimțit poți să fii tu să încurajezi îndatorarea excesivă ca să susții o putere care te scoate din istorie, te asimilează forțat, șterge rădăcinile românești ale unor orașe și comunități ?

Nu vezi că și Bisericile sunt preluate cu forța brută acolo ?

Toate sistemele patriot distruse sunt pierderi și toată tehnica aia putea apăra România, după ce se distruge se reiau din nou alte și alte cheltuieli până la faliment.

Citat:
migranti -iti place sa comanzi la curierat ,sa cumperi de la profi?Da?Surpirza, nu au personal, romanii nu se inghesuie.Ei fac munci grele in vest,iar la noi fac altii mai amarati
Nu nu comand deloc de la curierat că nu sunt cretin și nesimțit să nu mă deplasez maxim 1 km și să-mi iau ce-mi convine.
Mi se pare cel mai inutil lucru curieratul pe bicicletă, fiindcă mergea bine treaba cu livrările până să apară, iar mulți dintre curieri merg agresiv, trec pe roșu, unii nu știu regulile de circulație, nici măcar semnul cedează și sar în fața mașinilor sau deranjează pietoni că merg și pe trotuar de multe ori cu viteză.

Citat:
-Moldova- Pai parca erau fratii nostri? Sunt doar cand vrea AUR sau mereu?Politicienii de pana acum au fost intelepti psd etc, si au mentinut spiritul national acolo de zeci de ani,in momente grele ,si Simion a luat lauri ca mare opozant in Moldova cand era vreo guvernare pro-rusa, pentru care astia hulitii muncisera ,sa nu pierdem de tot contactul cu ei.
Nicio țară cu guvernanți responsabili nu dă bani fără să urmărească trasabilitatea lor, vezi că acolo se aruncă miliarde de euro nerambursabili, care puteau fi pentru dezvoltarea României și se scurg în buzunarele unor baroni politici care sunt la butoane acolo.

Mulți bani pleacă fără justificare, e altceva ce face Ungaria care construiește cu firme ungurești și-și reia investiția din profit și deconturi, sau Austria care cu Strabag și PORR reia mare parte din bani înapoi.

Citat:
-fonduri pentru prevenirea calamitatii- indiguirea e o problema complexa,nu poti stii unde crapa ,unde sa investesti. Te prinde in momente in care nu sunt bani. Daca esti asa critic spune ce ar fi facut AUR nu ce ipotetic ar fi trebuit sa faca altii.
Ba da poți știi unde crapă, unde s-au mai petrecut inundații la Galați au fost de vreo 3x inundații în același loc, unde sunt baraje vechi care stau să crape, unde e exploatare masivă a lemnului, ba și fonduri pt secetă, irigații trebuie să fie.

Doar că guvernanții nu merg cu problemele României în afară să scoată cât mai mulți bani, în 18 ani de UE, cât s-a construit din infrastructura critică necesară ?

Last edited by Iorest; 04.08.2025 at 09:14:42.
Reply With Quote