View Single Post
Vechi 10.08.2025, 20:51:51
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

[quote=cozia;682663]
Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
: "Fericiti cei ce nu au vazut si au crezut"

De ce oare este obligatoriu sa CREZI cand in mod firesc si linistit, cu calm am putea comunica direct cu Dumnezeu si afla DIRECT cum stau lucrurile referitoare la Inviere si Viata de Apoi.
Adica te referi ca am putea sa Il vedem direct asa cum ar fi dorit Toma, sau ca am putea vorbi cumva cu El prin vocea noastra interioara,fara sa fie nevoie de credinta? Sau e referire la ce zici mai tarziu ,ca apar niste intermediari care ar cere credinta ,si care mai tarziu spui ca nu e nevoie de ei.

Intelegerea mea la "Fericiti cei ce nu au vazut si au crezut",este ca daca Cuvantul ne-a vorbit pe fata si a fost consemnat de apostoli ca oricine sa poata uterior sa Il citeasca, si sa auda insasi vocea lui Dumnezeu , la inviere nu a mai fost asa. Pe Hristos Inviat l-au vazut putini oameni , pentru ca este scris in pilda cu saracul lazar la rugamintea bogatului de a trimite pe cineva din iad catre fratii sai cei vii "Nici daca ar vedea pe cineva inviat din morti nu ar crede" .Deci ne ramane doar credinta ca El a inviat, ca e viu ,nu mort, si ca sade la dreapta Tatalui.

Citat:
De ce trebuie sa o facem prin intermediari?

De unde stim ca intermediarii nu sunt in ascuns farisei?
Partea asta insa din ce ai scris nu o mai inteleg, adica de ce intermediari vorbesti: Biserica,preotii, cei ce au povestit de Inviere si pe care ar trebui sa ii credem?
Reply With Quote