Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
Eu si sotul meu ne-am mutat de curand la New York si am gasit si o biserica romaneasca aproape de noi, in Ridgewood ("Pogorarea Sfatului Duh"). La inceput am mers de cateva ori impreuna, insa sotul meu nu mai merge de la o vreme. Spune ca nu ii place pentru ca preotul cand tine predica parca este un evanghelist de la televizor, agitat si teatral. Ba mai mult, cand a auzit ca trebuie sa platim si "membria" 100 dolari pe an de familie, a zis ca asta este business si ca el nu mai merge la asa biserica.
Eu am fost de acord sa platim, pentru ca si ei au greutatile lor si asta cred ca ajuta putin. Ulterior am aflat insa ca se mai da si un fel de masa lunara, tot in scopul stragerii de fonduri. Altadata a fost o masa data pentru restaurarea picturii. Nu am paticipat la nici una dintre ele pentru ca sincera sa fiu ne cam numaram banii din buzunare si sambata nu plec la cumparaturi pana nu fac lista cu preturile de rigoare, si musai sa ma incadrez in cei 50-60 $ pe care ii aloc pentru asta.
Intr-adevar nu stiu cat biserica de aici este subventionata de cea din tara, insa cateodata chestia asta cu "fund raising" mi se cam pare trasa de par. Eu zic sa dea omul daca poate, cat poate si cand poate. Dvs ce ziceti ?
|
scuze, n-am vrut sa pun nici un emoticon in mesaj, nu stiu cum a aparut acolo...