Citat:
În prealabil postat de CristianR
Suspiciunea asta nu vine din nimic. De fapt, e aproape o certitudine, nu o suspiciune, pentru că se bazează pe fapte reale, anume războiul hibrid a cărui realitate Europa occidentală a fost, în cele din urmă, obligată să îl admită. Germanilor și austriecilor le convenea de minune să facă afaceri cu rușii, francezii de stânga (nu puțini) îi simpatizau și, în general, tot ce era dincolo de vechea cortină de fier se simțea foarte bine, în afara oricărui pericol. Însă polonezilor, țărilor baltice și nouă invazia Crimeii ne-a răscolit frici încă neadormite. Rusia nu este un invadator de azi sau de ieri. Are asta în ADN-ul ei, așa s-a format: a cucerit tot ce a putut, iar Putin a afirmat recent că orice teritoriu pe care a pus piciorul un militar rus devine teritoriu rusesc.
|
Mie nu mi-a răscolit nicio frică „
încă neadormită” invazia Crimeei pe care aveau bază militară, trupe era un fel de teritoriu controlat militar.
Dacă ar fi să atace vreodată România tot ai avea timp 48 de ore să fugi în Vest sau unde crezi, pe alt continent.
Mă mir că ți-e frică de ruși care și-au reconciliat trecutul creștin, care l-au dat pe Serafim din Sarov, Matrona din Moskva, Xenia din Sankt Petersburg care-l au în Sinaxar pe Antipa din Calapodești, Teodora de la Sihla și care au o înțelegere practică a ortodoxiei, dar nu ți-e frică de cei care pierd sufletele copiilor prin lgbt, droguri, materialism, consumerism, sectarism creștin, dacă va face cineva unora mai mici ai mei cum zice Domnul mai bine îi este lui ?