View Single Post
Vechi 21.08.2025, 00:40:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Nu ne-au tras pe sfoara la Yalta , rusii erau deja aici si nu mai aveau de gand sa plece. Grecia nu o fost niciodata ocupata de rusi, dupa retragerea nemtilor izbucneste un razboi civil intre comunistii greci si monarhisti, Stalin nu-i mai sprijina direct, in intelegere cu Churchill. De fapt infrangerea comumistilor in Grecia e din eroarea lor, in 1949 cand Tito se pisa pe Stalin, liderul comunistilor greci e de partea lui Stalin iar Tito efectiv intrerupe orice ajutor, se prabusesc rapid.
De ce ocolești subiectul Austria care a fost ocupată militar de ruși ?

Citat:
Rusii nu se bateau cu turcii ca sa "elibereze" pe cineva, asta e vrajeala. In fapt pusesera ochii nu numai pe Basarabia, ci pe Principatele Romane in integralitatea lor daca nu interveneau puterile occidentale eram si noi un rusky mir acum. Cati stiu ca dupa ce rusii o fura la Plevna in 1877 cer ajutorul regelui Carol, care intervine cu armata romana, dupa care in 78 vor sa dezarmeze armata romana si sa ia prizonier pe rege, cei mai mari dusmani ai unirii in 1859 sunt tot rusii. In fapt in iulie 1853 rusii si invadeaza Principatele Romane, desigur motivele invocate pe la conferintele de pace sunt de "protectie".
Rușii voiau să meargă spre Constantinopol să-l elibereze, dar au intervenit occidentalii de teamă că vor fi prea puternici și au preferat să-i înarmeze pe niște musulmani în dauna unor creștini, o trădare josnică de care mereu au dat dovadă.

Citat:
Rusii nu au investit nimic in Basarabia, doar au omorat si au deportat zeci de mii de romani in Siberia si i-au inlocuit cu rusi.
Din câte văd eu basarabenii vorbesc între ei în rusă în Italia și se feresc de români, plus de asta câteva sute de mii lucrează în Rusia.

Citat:
Daca pica Ucraina, Moldova va fi urmatoarea tinta, dupa care urmeaza si alte state cum ar fi Georgia, Armenia etc. In nord va fi ceva mai greu pentru Putin, balticii nu sunt asa de prosti, la aia nici "suveranii' nu pun botul la rusi, plus ca sunt in NATO.
Moldova e o chichineață de țară în comparație cu Ukr care e vastă, nu cred că-și bat prea mult capul rușii cu proasta cu muci, cum e poreclită oaia sandu.

Citat:
Putin lucreaza intens la destructurarea NATO, sa separe SUA de europeni si aloca resurse uriase pentru asta. La noi nu stiu daca vor intra si fizic, aici are nevoie doar de un guvern "prietenos", urmareste sa refaca acel cordon sanitar, o zona tampon unde saracia si coruptia sa fie la moda.
Deja sărăcia e instituționalizată de Bolojan care și face valuri pe piețele bursiere și sperie investitorii anunțând iminenta recesiune și incapacitate de plată.

Cine-ți mai vine într-o țară pusă la pământ, aruncată în status de democrație hibridă după anularea alegerilor prezidențiale, nu vezi că nebunul ăsta cutremură piața de investiții prin vorbele lui iresponsabile venite de la vârf ?

Citat:
Eu propun ca alianta aia pentru unirea romanilor sa-si schimbe numele in alianta pentru integrarea romanilor in spatiul exsovietic.

Si sa nu uit sa mentionez Romania Mare a fost facuta tot cu sprijinul puterilor occidentale (Anglia, Franta, SUA).

https://colectionaruldeistorie.ro/cr...d-si-a-asedia/
Ce treabă are AUR cu toată situația, din ce știu Simion a spus doar despre cum se duc banii într-un stat artificial.
Dacă toate miliardele alea de euro se investeau în Moldova din România și nu se aruncau pe geam, erau la ani lumină acum ca dezvoltare.

Last edited by Iorest; 21.08.2025 at 00:53:10.
Reply With Quote