Citat:
În prealabil postat de CristianR
Biserica ortodoxă crede că neascultarea lui Adam este cea care a rupt legătura cu Dumnezeu, singurul care este Viu și prin împărtășirea de Care și Adam putea rămâne viu. Iar ca această legătură să poată fi restabilită, trebuia ca Cineva fără de păcat (sinonim cu moartea spirituală) să asume omenirea și să biruiască moartea de care "se îmbolnăvise". Acest Cineva este Iisus Hristos, singurul Om fără păcat întrucât este Dumnezeu. Niciun om, oricât de virtuos, n-ar fi putut fi fără păcat, pentru că acesta a devenit inerent firii umane de la Adam. Moartea trupească, consecință a ruperii legăturii harice, știrbirea relației cu Dumnezeu care s-a petrecut în Adam a făcut ca de atunci corpul omenesc să devină coruptibil, având nevoie de acolo înainte să se hrănească pentru a mai supraviețui un număr de ani.
|
Sincer, nu am vrut sa-ti răspund, pentru că mă deranjează când cineva refuză să urmeze coordonate logice și încearcă cu disperare să impună o teorie falacioasă. Dar când vad ca încerci sa impui astfel de inepții atunci ma simt obligat!
Să presupunem că:
Natura umană e imbolnavita, coruptă de pacat, asa s-ar explica moartea. Ok! Fiul lui Dumnezeu indumnezeieste natura și o vindeca de "boala" moarte, și totuși el tot moare pe cruce. Și pe deasupra nu natura îndumnezeită înviaza, ci Tatăl îl înviaza după 3 zile.
Galateni 1:1
Natura îndumnezeită vindecata de "boala" moarte, inevitabil tot moare, iar de înviat este inviata de Duhul lui Dumnezeu, Tatăl.
Și exista și o declarație a omului înviat care îl numește pe Tatăl, Dumnezeul său și Dumnezeul vostru.
Ioan 20:17
Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la frații Mei și le spune: Mă sui la Tatăl Meu și Tatăl vostru și la Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru.
Mai clar de atât? O ființă care este Dumnezeu, să-l numeasca Dumnezeul său și Dumnezeul vostru făcând o separare clară prin comparatia cu restul omenirii, e la mintea cocosului!
Pana la urma cum e? E pe deplin Dumnezeu și pe deplin om? Dumnezeu nu flamazeste, nu moare, nu are funcții fiziologice, e spirit! Omul este exact opusul! Bai da, chiar atât de greu ești de cap?! Se poate vorbi de doua ființe care au o comuniune între ele, da sigur, spiritul întreține relații cu simțurile trupului uman, asta da poate fi o teză religioasa! Da să spui că El ca om, și murea dar și nu murea, și flamanzea da și nu flamanzea, și respira dar și nu respira, și in cel mai bun caz în care vrei sa demonstrezi logic asemenea aberații ajungi la un semizeu, precum foarte bine a explicat un fost utilizator aici pe forum sub numele de mgtow4life!
Da n-ai cu cine sa vorbești ca ei o știu pe a lor și asa îndoctrinați nu au cum sa observe erorile. El rămâne Fiul lui Dumnezeu pentru ca este templul Tatălui, și a personalității sale pentru eternitate, nu e nevoie sa aduceți aceste aberații ca "dovezi" pentru ca el deja este exaltat conform textelor ca gloria lui Dumnezeu Tatăl. Ce nu e clar? Nu-mi mai răspunde ca știu, ignori tot ce am zis și iei de la capăt doctrina.