Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
(...)
Ei bine tu, românul de treabă, civilizat, educat, cinstit….. Tu ești nevoit de cele mai multe ori sa fugi de alți români, mai ales în străinătate, (...)
|
Emigrarea masivă din România este cât se poate de clar o consecință a neomeniei pline de bestialitate, de răutate și de nesimțire cu care a fost tratat acest popor (și nu doar cei sau unii dintre cei care au migrat); practic a fost o politică sau „politica prin excelență” cel puțin a unor structuri și personaje din „clasele conducătoare”, am auzit inclusiv „cu urechile mele” așa-ziși mari profesori universitari care își întîmpinau frecvent studenții și studentele, mulți dintre ei cu doză mare de naivitate la vîrstele alea în jur de 20 de ani, cu apelativul „Încă n-ați plecat (la slugărit în străinătate)?”, dar nu cu sensul de „grijă”, nu, nici pe departe cu vreun astfel de sens, ci cu sensul clar „vedeți că ne „deranjați” (chiar și numai cu prezența voastră)”.
(Mulți dintre acești nemernici care s-au înfruptat efectiv din perceperea suferințelor, necazurilor, chinurilor, neajunsurilor, smintirilor sau descumpănirilor sufletești ale celor pe care pretindeau că îi „păstoresc” ba chiar și „cu grijă părintească”, au fost și sînt susținuți, unii au ajuns chiar să fie „glorificați”, de către mulțimi de monștri „chiriarhali”, care evident că le seamănă „duhovnicește” și „moralicește” nemernicilor pe care, și așa, cum i-am descris mai sus, fără ca aceste mențiuni să epuizeze, nici pe departe, multitudinea și gravitatea bestialităților care îi caracterizează pe acești nemernici.)