Citat:
În prealabil postat de Nietzsche
Acum contează ce cred, cum vad, eu sunt ateu, ce legătură are cu subiectul? Da pot sa o explic logic, minune, ta da!
NaÈterea din fecioara este o minune făcută de Tatăl, la fel ca Èi învierea lui Isus.
Natura divină a lui Isus presupune o inginerie a lui Dumnezeu prin care "repara", vindeca, firea decazuta a omului. Nu mai este încadrată la capitolul minune si este o lucrare, Èi o noua funcÈionare viabila a omului. În acest sens Dumnezeu nu mai este un magician, cât mai mult un inginer în biologie. Èi de aceea am Èi deschis acest subiect Èi am demonstrat prin filozofie analitică nonsensul dogmei.
Da pentru mine altceva este stupefiant, cum ai ajuns tu să deduci ca naÈterea lui Isus este un argument pentru natura sa divină. PoÈi sa explici?
|
Eu nu deduc nimic, doar citesc. Citesc in Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 1 despre nasterea Sfantului Ioan si nasterea (intruparea) Domnului Iisus Hristos. Nasterea Sfantului Ioan este o minune (varsta inaintata a parintilor), el se naste din barbat si femeie si "încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt". Insa remarc ca Iisus Hristos nu se naste din barbat si femeie, ci direct din Dumnezeu, e mai mult decat o minune, ingerul ii spune Fecioarei Maria "Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema."
Evident ca nu pot sa explic asa ceva si nici macar nu incerc, dar nici nu pot sa delimitez ca tine ca trupul Domnului Iisus Hristos e de natura umana 100% si doar Duhul e de la Dumnezeu