View Single Post
Vechi 25.08.2025, 12:48:22
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Iar apropo de cultele neoprotestante, ai căror membri interacționează unii cu alții chiar în cadrul serviciilor lor divine, am fost mereu de părere că ar trebui să privim cu mai multă atenție unii către alții și să luăm, vorba Apostolului, ceea ce este bun – noi de la ei și ei de la noi. Noi am putea învăța această frățietate pe care o practică ei, în timp ce ei ar putea să se îmbogățească și să se maturizeze duhovnicește dacă s-ar deschide către bogata și profunda învățătură a Bisericii, cu atât mai mult cu cât se revendică de la Biserica primară – pe care adeseori nu o cunosc. Am fi cu toții în câștig
Am avut mult de învățat de pe acest forum și din astfel de postări înainte vreme și îi sunt foarte mulțumitor lui Dumnezeu și vouă.

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Cu ceva mai mult succes în sensul ăsta al implicării credincioșilor acționa în urmă cu câțiva ani (acum nu mai sunt la curent) părintele Visarion Alexa, care ținea săptămânal niște cateheze informale, unde nu vorbea doar preotul, iar participanții aveau ocazia, pe lângă a pune întrebări, să se cunoască și să se implice în ajutorarea celor aflați în nevoi în parohie ori chiar a celor dependenți de droguri.
Astfel de inițiative pot veni cu precădere din partea preoților – și este, de obicei, cel mai eficient să fie așa – dar ele pot fi inițiate și de laici cu viziune și dorință de implicare. Dacă vă uniți din biserica voatră două sau trei persoane care au darul organizării și al ospitalității, puteți să convocați unul dintre preoții care doresc, pentru a ține cateheze informale. Aceste întâlniri pot fi interactive, axate pe subiecte relevante pentru categoria de vârstă care participă, astfel încât să stimuleze discuția, implicarea și conexiunea între participanți. Mai mult, puteți include activități practice de ajutorare a celor aflați în dificultate, în parohie sau în comunitate, ceea ce transformă învățătura în experiență trăită.

Oameni au nevoie și de ceea ce părintele Ion Bria numea "liturghia de după liturghie".
Reply With Quote