View Single Post
Vechi 26.08.2025, 00:02:31
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

E vorba de munca pentru un patron/ corporatie .
Inteleg ca tu zici ca munca aceasta e de evitat , si ca asta e atitduinea sanatoasa.
Dar nu toti pot face asta, unii se pot implica mai mult decat cei care au simtul autoconservarii bine dezvoiltat . Stiu ca e greu de inteles pentru cineva care nu sufera de asta.
De exemplu mie imi place ce fac ,e un domeniu interesant , si de multe ori depasesc masura.

Citat:
Evangheliile ne prezinta destul de explicit ca Iisus NU ne-a incurajat sau indemnat sa muncim pentru cei ce cu viclenie se folosesc de noi pentru ca lor si neamului lor sa le fie bine si sa traiasca in huzur in timp ce noi,
Sunt numeroase pilde ale Domnului care se refera la cei ce muncesc: pilda lucratorilor din ceasul al 11 lea ,lucratorilor viei, a argatilor etc
Nu cred ca bogatii se folosesc cu viclenie,asa e de cand lumea: unii sunt bogati si dau altora mai saraci de lucru.
Si stapanul in general e respectat in evanghelie, caci preinchipuie pe Tatal .

Pacatul dependentei insa e real , caci sacrifici din timpul tau liber, te epuizezi, iti pui singur presiune.
E o patima lumeasca la fel ca multe altele ,care ne ocupa sufletul si nu ne lasa liberi.
Dar ca si pacat e mai greu de formulat, ca nu e un pacat sa muncesti.
Aceasta era intrebarea mea, ce fel de pacat fac? (in afara de cel al prostiei asa cum considera cei sanatosi :) ) Adica cum pot sa muncesc eu sa il imbogatesc pe altul ,si sa mai pun si pasiune in asta zic ei....

Nu e chiar o gluma cu dependentele astea 'prostesti' caci noua ni se par foarte usoare, aproape niste 'glume' ,dar pentru altii sunt adevarate pietre de moara.

De exemplu ce e mai stupid decat sa stai in casa sa te joci non-stop pe un ecran ,lipsindu-te de atatea bucurii? Dar uite ca sunt multi care fac asta , aceasta e important pentru ei,unii isi dau seama ca gresesc, unii nu, si trebuie tratati cu toata seriozitatea.

Last edited by iustin_dumitru; 26.08.2025 at 00:05:28.
Reply With Quote