Citat:
Numeroasele pilde in care sunt folosite exemple de munca la stapan sunt strict folosite de Mantuitor pentru o relationare corecta cu cei ce primesc mesajul, nu ca mijloc de promovare a muncii la Patron.
|
Desigur,precum si participarea la Nunta din Cana galilei a binecuvantat nunta si a facut-o taina , asa si desele referiri in multe din pilde la stapan si sluga, au binecuvantat astfel munca, si au pus sarcina grea pe umerii bogatului , sa nu uite dreptatea fata de cel amarat "sa nu legi gura boului care treiera"
Dar eu nu am problema cu patronii mei, nici nu ii cunosc, singura mea problema este cu mine,ca fac mai mult decat ei ar cere.
Uneori Iisus binecuvanteaza insa si aceasta atitudine ,de a iti face datoria , cand zice slugii credincioase : " peste putine ai fost credincioasa,peste multe te voi pune"
Deci nu e rau sa iti faci datoria.
Singurul rau este sa il pui pe Dumnezeu pe planul 2,sa slujesti lumii materiale, si sufletul tau sa iubeascca patimas ceea ce vine din tarana.
Iubirea patimasa de lume,iubirea de placere, iubirea de argint ,cred ca acesta e pacatul la care se expun cei care se supun de buna voie dependentelor joase si patimilor.
Si cum un rau nu bvine niciodata singur, acest rau vine la pachet cu mandria, sa incerci sa scapi singur de el, in loc sa iti recunosti neputinta ,si sa iti pui toata speranta in Dumnezeu