Citat:
Asta deja se rezolvă la spovedanie, unii îČ™i extrag răspunsurile din minicatehezele de la spovedanie, iar acolo se rezolvă celelalte stări descrise de tine.
|
Poate ca asa e, pentru ca si eu ma intrebam de ce in Biserica primara de dupa cinzecime ,si dupa toata expunerea formidabila la care asistase lumea prin intruparea Cuvantului, in loc sa vedem cine stie ce dezbateri si aplicari ale poruncilor lui Hristos , se spune simplu
"s-au alaturat ca la 5000 de oameni, care isi petreceau viata in frangerea painii si rugaciune"
Totusi ideea de ccomunitate a fost chiar si in acel caz a 3-a componenta ,caci credinciosii vandusera tot ce aveau si traiau in comun.
Precizarea ta de a face apel la duhovnic e buna pentru unele din problemele personale care le ai cu credinta.
Dar si dialogul cu ceilalti iti da altfel de sanse, caci ceilalti au mai mult timp , discuti mai direct cu ei , poti ajuta si tu la randul tau .
In toata experienta Bisericii care a urmat cinzecimii ,si avem descrierea bisericii Pauline, ,totul s-a facut cu mase de oameni, cu colectivitati animate de aceiasi credinta , si acestia doar impreuna au constituit Trupul lui Hristos.
Citat:
Nu toČ›i oamenii stau în izolare, plictiseală, unii au o viaČ›ă foarte intensă, Č™i poate din contră ar vrea să stea în tihnă la Biserică.
|
Nu poti fi cu adevarat fericit daca nu daruiesti si altuia intristat.
"Am fost bolnav si M-ati vizitat, am fost singur si M-ati primit"