View Single Post
Vechi 26.08.2025, 20:08:26
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paul B Vezi mesajul
Cred că o ținută unitară, decentă și îngrijită ar contribui la păstrarea unei atmosfere de respect și ordine în biserică. Din acest motiv, îndrăznesc să propun ca enoriașii să fie încurajați să adopte o ținută simplă și uniformă: tricou sau cămașă, blugi, pantofi casual sau pantofi de lac, iar ca element de eleganță și respect, sacoul să fie purtat în mod constant.

Această alegere ar păstra un echilibru între decență, simplitate și reverență față de lăcașul de cult, fără a impune o formalitate excesivă, dar oferind totodată un cadru vizual armonios și demn.
Desigur, înțeleg că fiecare persoană are propriile preferințe și posibilități, însă consider că o astfel de recomandare ar putea fi primită cu deschidere, mai ales dacă este formulată ca o sugestie și nu ca o obligație.
Eu zic ca nu contează ținuta neapărat. Adică, contează dar pana la un punct (nu te duci ca femeie cu pantaloni mulat sau fuste de un anumit tip). Cu toate ca nu este ok cu trening-ul, am auzit si eu de pe doxologia, totuși, cred ca e exagerare ideea cu "pantofi de lac, sacou, blugi (mai ales pe timpul verii).

La urma urmei, punem si accent pe tinuta (pana la un punct), dar haideți sa ne gândim la faptul ca Domnul Dumnezeu se uita mai mult în sufletul enoriașilor, decat la hainele pe care le poarta. Căci ce folos de purtam sacou, blugi, pantofi cu lac sau mai știu eu ce ținute elegante, atât timp cât în sufletul nostru lasam să între madria, răutatea, ura, invidia ce ne despart de Dumnezeu, nu ne apropie de EL
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote