View Single Post
Vechi 27.08.2025, 00:39:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paul B Vezi mesajul
Cred că o ținută unitară, decentă și îngrijită ar contribui la păstrarea unei atmosfere de respect și ordine în biserică. Din acest motiv, îndrăznesc să propun ca enoriașii să fie încurajați să adopte o ținută simplă și uniformă: tricou sau cămașă, blugi, pantofi casual sau pantofi de lac, iar ca element de eleganță și respect, sacoul să fie purtat în mod constant.

Această alegere ar păstra un echilibru între decență, simplitate și reverență față de lăcașul de cult, fără a impune o formalitate excesivă, dar oferind totodată un cadru vizual armonios și demn.
Desigur, înțeleg că fiecare persoană are propriile preferințe și posibilități, însă consider că o astfel de recomandare ar putea fi primită cu deschidere, mai ales dacă este formulată ca o sugestie și nu ca o obligație.
E amuzant că de vreo 10 postări zici aceleași lucruri, nu prea ai cum să dovedești că vine unul în trening din lipsă de respect, la unii aia e ținuta de lucru, dacă sunt instructori sau sportivi, nu mi s-ar părea aiurea nici să intre unul în salopetă muncitorească să se închine dacă-l prinde ziua la lucru pe teren și e sărbătoare cruce roșie și trece și el să aprindă o lumânare.

Adică dacă stai în trening 60% din timp și la Biserică vii în sacou nu știe Dumnezeu în ce ținută stai mai mult ?

Nu va fi niciodată o uniformizare, sau un cadru vizual armonios, nu mi se pare armonios unul carea are burta peste costum în cea mai scumpă cămașă, tot urât arată, sau unul care nu are ținută, stă cocoșat, are moacă de neanderthal șamd.

Plus că de ar veni toți la sacou, tu ai trece la celălalt nivel și ai zice că unii poartă sacouri necalitative, ieftine, cu aspect vizual impactant negativ.

Last edited by Iorest; 27.08.2025 at 00:44:19.
Reply With Quote