View Single Post
Vechi 01.09.2025, 08:26:37
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
In ziua de azi nu poti avea incredere sau vre-o speranta de transparenta, acte , poze, si alte smecherii in mediul virtual.

Ajutorul se poate acorda asa cum am spus doar prin investigatii directe facute de oameni de incredere la fata locului, in nici un caz din vorbe, sau din auzite.

Subiectul asta al ajutoarelor "ümanitare" din VORBE, demersuri in Biserica cu Preotul care nu este intotdeauna pregatit sa inteleaga ce se intampla, a fost dezbatut de multe ori in trecut si este de regula o mare teapa.
Propunerea mea cu publicare extras de cont pentru donatii este viabila si nu are cum fi pacalita, pentru ca eu ca si contributor, pot vedea stiind ibanul meu, daca suma respectiva care am donat-o a intrat in organizatie , sau a fost 'pierduta' .Astfel daca toti verifica ce au depus , organizatia de ajutorare nu poate ascunde banii care i-au intrat

Cheltuileilie insa se pot falsifica ,si aici intradevar ,nu e alta metoda decat sa le verifice contributori.

Noutatea aici este ca sa nu se mai lase decizia cheltuielilor ce se vor face la organizatie , si nici sa nu i se acorde incredrea ca stie ea ce cazuri trebuie sa selecteze si ce cheltuieli sa faca , ci aceasta responsabilitate sa fie mutata total la contributori .

Si cum contributorii nu se pot intalni ca nu le permite timpul, aici intervine netul , in care sedintele se pot tine online

Si daca decidem sa cumparam niste produse, se poate interoga beneficiarul daca le-a primit,iar de pe facturile publicate se poate vedea daca pretul a fost cel al pietei

De asemenea ,prin rotatie , membrii contributori pot participa sa le inmaneze,ca sa se convinga ca, cantitatile sunt reale.

Deci ca o concluzie si eu vad o implicare directa a donatorilor in verificarea tuturor fazelor, ca si tine, ca altfel risti sa fii pacalit si sa iti scada increderea in ajutorarea insasi .Doar ca pe alocuri te mai ajuti si de internet ca sa comunici rapid decizii si documente (care insa le verifici direct)

Cel mai greu mi se pare selectarea cazurilor ,si impartirea putinelor resurse, si aceasta nu poate fi facuta decat prin contact direct cu cei care pot fi vizati de acest ajutor, si prin a te pune in locul lui.

Citat:
Parerea mea este ca nici nu ai cum sa o interpretezi maximalist cum zici tu sau aplicata tuturor, mai pe limbaj normal.
Recomandarea lui Iisus oferita tanarului bogat din acele vremuri este echivalentul miliardarilor si trilionarilor ACTUALI.
Poate trebuia sa aleg alt exemplu, al vaduvei care a dat ultimii 2 banuti la templu..

In fata lui Dumnezeu a contat procentual cat dai din venituri,nu catitativ
Ipotetic vorbind , Un bogat daca daruieste 90% din ce are tot ii mai raman niste milioane cu care traieste lejer.
Un sarac daca daruieste 90% e mult mai pretios decat bogatul in ochii lui Dumnezeu , desi ca si suma e infima fata de bogat , pentru ca donatorul va trai la limita de subzistenta.
Acesta este sacrificiul.

In lumea noastra de azi poti intra in zona sacrificiului pentru a ajuta un caz intemeiat care are nevoie, daca esti absolut convins ca are nevoie .
Si sacrificiul ar fi macar de la bunurile care nu iti sunt strict necesare si nici nu contribuie prea mult la viata ta lumeasca, cu atat mai mult la cea vesnica.
De exemplu poti renunta la o iesire la restaurant ca si asa e scump si prost, si sa ii dai saracului sa manance o saptamana.

Last edited by iustin_dumitru; 01.09.2025 at 08:29:37.
Reply With Quote