View Single Post
Vechi 12.09.2025, 02:41:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Resursele clare exista Slava Domnului. Nu este greu sa observam acest lucru. Problema este insa cea de distributie si oameni doritori sa treaca de la gandit la FACUT Practicarea Comuniunii. Asta cred ca vrea sa mentioneze fratele Iorest
Eu mă refeream la altceva, ieșirea din virtual și intrarea exclusiv în realitate, spunea Iustin Dumitru că patriarhul a încercat ceva cu trinitas, fals, tocmai privitul la tv te îndepărtează de experiența reală.
Dacă te axezi doar pe partea cu ajutoratul riști să ajungi un pachetar, un donator, un om pe care alții îl folosesc și după-l aruncă când nu le mai e de folos.

În loc să privești un reportaj religios despre o mănăstire, mai bine te iei tu și mergi acolo și îți faci propriile concluzii, citești ce se poate despre un subiect și după te duci tu să ai o experiență nemijlocită.

Pelerinajul
e un prilej să cunoști oameni noi, limite: faptul că 70% sau mai mult sunt oameni bătrâni, peste 55 de ani, cu idei fixe și care au numai ei dreptate care mai și încurcă pelerinajul că rămân în urmă, nu pot să urce dealuri, trepte, scări, gâfâie la cel mai mic efort, se stă după ei, se ratează obiective nu se merge ceas elvețian.

Dacă nu ar veni bătrânii nu s-ar strânge 40 de oameni cât să fie bine la prețul pt autocar, dar și asta e o ispită să bați drumurile pe la 60-70-80 de ani, până atunci ce ai făcut ?

Dacă aș fi preot m-ar cuprinde deznădejdea că vin la Biserică majoritar oameni bătrâni care vin din frică de moarte, cu o tinerețe trăită și aia mai mult în dorul lelii.

Alt dezavantaj e că trebuie să ai bani dacă vrei să ai viață socială și pt pelerinaj și că în pelerinajele de o zi nu ai timp să cunoști oamenii.
Nu ai bani ești la periferia societății.

Din câte văd cele mai populate zone de tineret sunt mall-urile, mă și miram că în orice oră din zi găsești acolo copii tineri care par de liceu maxim, și te miri de ce nu sunt la cursuri.
Interesant e și de unde au ei bani să stea la mall, că nu cred că vin numai și se uită, și să mânănci acolo îți trebuie minim 10 euro - 50 de lei pt chestii minimale, apă și un meniu.

Dar și la mall, să ieși la film, la cafenea, la prăjitură, la suc, la un grill, la biliard, la jocuri cu lasere, la paintball, la sală, la cățărări, la exit games și altele îți trebuie bani.

Last edited by Iorest; 12.09.2025 at 02:46:09.
Reply With Quote