Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Nu e ca la catolici care isi actualizeaza dogma frecvent si spun ce e bine si ce nu societatii.
Si e mai intelept asa ,ca nu vrea sa indeparteze pe cei care oricum nici nu incearca sa ii atraga mai activ, si care marea majoritate sunt oricum instrainati de Biserica.
|
Nu sunt multe țări catolice practicante, nu are rost comparația.
Citat:
.Daca gresesc si stii vreo forma de edict oficiala a Bisericii, a Sinodului care nu recomanda explicit ca oamenii sa merga in cluburi , sa mi-o zici .
Nu pareri izolate ci ceva oficial.
|
Eu nu am văzut niciun preot să zică că ar fi bun clubul.
Citat:
.Un exemplu nefericit e cand patriarhul a incercat sa insinueze ca nefasta participarea la un concert de hallowen la Colectiv, si a atras scaderea ratei de incredere in Biserica cu zeci de procente, caci acolo era vorba de moarte nu de principii,si a aratat ca amestecul nepotrivit al Bisericii poate duce la gafe.
|
P.F. Daniel a avut dreptate în principiu, dacă erau la Biserică nu erau ei victimele, oricum acolo a fost și lipsa lor de realism când au văzut că e prea plin, unii care au scăpat de colectiv spuneau că au plecat cu câteva minute înainte din cauza aglomerației.
Eu nu cred că e ca la partide, cu procente de încredere, pe la orașe sunt pline parohiile vară-iarnă, nu i-aș plânge pe preoți sau episcopi, că vor muri de foame că 20 de ani minim mai ține treaba oricâte scandaluri sexuale sau de altă natură ar izbucni.