Cautarea lui Dumnezeu , si descoperirea aproapelui
Eu zic ca ar avea succes grupuri online de cateheza, fie daca este un preot implicat si care stie sa nu puna discursul sau pe primul loc, ci stimularea celorlalti de a participa activ.
Fie chiar si daca nu este un preot, caci lucrurile astea se pot invata si impreuna asa cum o si facem de altfel in prezent de unii singuri.
Totul este sa plece de la prietenie si stimularea oamenilor de a se manifesta, caci harul lui Dumnezeu vine singur apoi.
"Unde sunt 2 sau 3 adunati in numele meu sunt si eu in mijlocul lor"
Cand te duci la biserica constiinta iti spune ca trebuie, desi poate n-ai inteles exact sensul, dar cand te intalnesti de placere si din dorinta sincera de a intelege credinta cu altii pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, atunci cu adevarat tu esti cel care Il cauti.
Si apoi este o idee extraordinara pentru grupuri live de social media (youtube, tik tok), deoarece are avantajul ca ai o tema despre care sa vorbesti, si nu apare stinghereala sau improvizatia cu tot felul de nimicuri atunci cand vrei sa moderezi sau sa coagulezi un grup de oameni.
Nu mai zic ca te poti si intalni si extinde contactele, odata ce ai aceleasi preocupari.
Cateheza preotilor dupa predica nu e sistematica, ci sporadica, si nu poti pune intrebari, nu iti poti spune opiniile, nu ai pe cineva sa fie alaturi de tine. Este doar vocea lui Dumnezeu pentru oameni adunati acolo, nu si vocea oamenilor in cautarea lui Dumnezeu.
Nu trebuie schimbata predica, ci trebuie revenit la scolile de cateheza pe intelesul tuturor, din antichitatea crestinismului, mai ales ca acum e mult mai usor.
Last edited by iustin_dumitru; 17.09.2025 at 06:30:20.
|