View Single Post
Vechi 22.09.2025, 23:33:39
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nietzsche Vezi mesajul
În primul rând ti-o spun de la obraz, vorbeČ™ti în necunostiinta de cauza. Nu eČ™ti nici documentat nemaipomenind citit. Ai auzit de părinČ›ii apostolici? Sunt 11 "cărČ›i" scrise în perioada 70 -210 după cristos. Didachia, Epistola lui Barnaba, Clement 1 etc. Aceste documente sunt recunoscute oficial de biserica ca fiind autentice Č™i scrise de cei care alcătuiau biserica primară. Dacă ai fi citit Č™i studiat, Č™tiai ca în acele documente Isus era vazut ca servantul lui Dumnezeu Tatăl, nicidecum de aceeaČ™i fire Č™i se făcea o distincČ›ie clară între cei doi. Deci nu, biserica din secolul 2 nu avea nicio treabă ca ideologie cu biserica din secolul 4! Si sa-ti mai dau o veste Č™ocantă, evreii creČ™tini au fost exclusi de la începutul secolului 2 de biserica primară. Pune mana Č™i studiază ca eČ™ti pe lângă rău de tot! Dar nu ma mira, asa sunt 99% dintre ortodocČ™i!
Cred ca ai ramas mult in urma daca inca mai sustii inferioritaatea Fiului fata de Tatal.

Aceste erezii au fost rezolvate de mult de catre Biserica,iar cand a venit vremea lui Arie, attunci a venit si vremea afirmarii explicite a deofiintimmii Fiiului cu Tatal .

Hai mergem la pariu, si ne uitam cate referiri gasesti tu in cartile enumerate( dar sa fie ne-eretice ) ci cele pomenite si de tine Clement ,Didahia etc ca Fiul ar fi inferior Tatalui si cate gasesc eu ca sunt de aceiasi cinste si inchinare. Si daca il punem si pe apostolul Pavel ai voie sa consideri si aparentele pasaje de inferioritate cand se referea la firea umana a Mantuitorului.

Si tine cont ca desi le am citit recent ,nici macar nu m am mai uitat inca odata pe ele inainte de acest pariu,deci e posibil sa nu am dreptate, dar merg pe incredere,pentru ca stiu ca daca ar fi existat aceste pasaje,nu ar fi fost socotiti sfinti autorii sau nu ar fi fost martiri. Cine isi da viata pentru o creatura sau ceva de genul asta? Dar pentru Fiul lui Dumnezeu ti-o dai .

Eu merg pe incredere. Te bagi?

Last edited by iustin_dumitru; 22.09.2025 at 23:45:50.
Reply With Quote