View Single Post
Vechi 24.09.2025, 01:50:16
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Pentru ca lumea intradevar isi doreste calea Bisericii asa cum e ea , greoaie ,fara comunicare, rigida, si are mai multa incredere in aceasta , decat in orice incercare de imbunatatire. Se vede intradevar ca in Apus spirala imbunatatirii e o capcana fara sfarsit.
Mie mi se pare că e o afirmație care deformează realitatea, dacă ești plin de har, sau ai bucurie sufletească nu mai simți nevoia să pui mii de întrebări, tocmai butoaiele goale răsună cel mai tare.
În loc să realizezi că unii nu iscodesc și-i luminează Dumnezeu ce să facă, tu arunci ideea că oamenii sunt împotriva îmbunătățirii, greoi, fără comunicare, rigizi.

Citat:
Dar sunt si asepcte care si ele fac parte si au facut din dogma, chiar daca nu sunt in practica zilei de azi, si care in trecut au ajutat la unitatea Bisericii. Scolile de cateheza, agapele,comuniunea stransa a membrilor Bisericii , nu sunt inventii de azi,doar ca pot ajuta azi.
Sigur se face cateheză și în București, mai ales în București dar tu nu ai chef să cauți pe acolo și o dai că nu se face.

Acum sunt școli de teologie pt cine vrea mai mult, dacă tot ești avid de cunoaștere.

Citat:
In plus insasi adaptarea la secolul in care traia , a fost cea care tinea Biserica aproape de credinciosi. La predicile sfantului Ioan Gura de Aur se aplauda si striga ca pe stadion. Pentru ca la fiecare invatatura avea o pilda din viata de zi cu zi din vremea aceea.
Ți-am mai spus că e o idee forțată, arată-mi mie de câte ori a apărut la radio Porfirie Kavsokalivitul, Paisie Aghioritul, gheron Iosif Isihastul sau orice alt sfânt contemporan.

Presupunând că radioul era mijlocul de difuziune în masă al vremii lor echivalentul internetului, deci e o minciună că apostolul Pavel ar fi folosit internetul, radio-ul, podcastul sau alte căcaturi ale lumii moderne care produc oameni desprinși de viața reală.

Tocmai că dacă stai să o gândești Areopagul era o arenă live de idei unde erai confruntat pe loc, nici unul nu ar fi vorbit din spatele unui microfon, unei sticle/obiectiv, pitit într-o încăpere.

Citat:
Eu vorbesc mai mult nu pentru cei care au credinta si reusesc sa tina echilibrul ci pentru puzderia de oameni careia nu ii sunt lucrurile clare si care vrea o mana intinsa si de la aproapele ,in zbuciumul gandurilor lor.
Și cum poate călăuzi orb pe orb fără să cadă în groapă ?

Citat:
Ei sunt ai nimanui ,pentru ca nu se califica in interiorul lor pentru Biserica, nu au aceea credinta , si uneori Biserica (omeneasca) doar ii asteapta la capatul drumului, nu merge si cu ei pe drum , ca si o carja, chiar daca stramba ea insasi ca in cazul meu.
Nu mai gândi așa, majoritatea au o chemare de la Dumnezeu spre Biserică, deci dacă vine cineva nu vine nici pentru preot, nici pentru calitatea melodică a cântăreților, pt cât de moi sunt stranele, nici pt slavă de la oameni.

Deci nu sunt ai nimănui niciunul și nu trebuie învățați să ocolească discuția măcar particulară cu un preot, dacă nu spovedania.

Last edited by Iorest; 24.09.2025 at 01:52:26.
Reply With Quote