Citat:
În prealabil postat de cozia
1)cei care chiar si prin natura muncii si vocatiei lor sunt ferm convinsi ca dupa moarte EXISTA viata vesnica se comporta ca si cum nu le mai pasa de viata asta, daca maine dau tumorile, trombele, miocarditele avc-urile peste ei si mor?
... nu te poti baza pe incredere ci pe CUNOASTERE DIRECTA, cum am sugerat mai sus si cum a si facut-o in fata ucenicilor si a multimilor infaptuind MINUNI( Cunoastere/dovada Directa)
|
Eu am zis ca nu ne-a lasat cunoasterea precisa daca exista ceva dupa viata , si nu ca nu ne a fost permisa credinta ca exista ceva. Cunoasterea precisa prin simturi ca exista ceva anume dupa moarte, ar implica si cunoasterea a ce anume exista,bun sau rau.
Daca va fi ceva bun , indiferent ce faci aici cum a fost in istorie la multe popoare/triburi aceasta perspectiva roz, atunci poti face ce te taie capul pe aici, ca tot de bine dai.
Daca este rau dupa moarte si ai stii , atunci ce mai conteaza : sa ne distram aici, ca tot rau va fii.
Daca in schimb exista un Judecator care in functie de binele sau raul care l-ai facut iti da si dincolo bine sau rau, atunci nu cunoasterea vietii dupa moarte e importanta ,ci cunoasterea acelui Judecator. Caci degeaba e viata dupa moarte ,si ajungi prin iad. mai bine sa nu fie .
Ori chiar acel Judecator s-a lasat cunoscut de oameni cu vazul si cu auzul , deci cu simturi.
Increderea in El e mai importanta decat a stii daca dupa moarte exista ceva, caci daca El a zis ca exista , dar e legat de ce faci din timpul vietii, fapte bune sau rele, e suficient sa crezi in El.
E ca si cum am pune la indoiala credinta in El daca ne intereseaza detaliul, ce e dupa moarte, si nu esenta, credinta in poruncile Sale
Adica El iti zice tie personal : iubeste-Ma pe Mine ,precum si pe aproapele tau si vei trai vesnic .
Iar tu ce ii raspunzi?
Doamne stai putin sa Te verific : intai arata mi ca intradevar este ceva dincolo , si de abia apoi te voi crede si eu.
Nu mai bin sa incepi direct cu poruncile fara sa te uiti la necunoscuta mortii , ci mai degraba la implinirea poruncii si la aproapele caci :
„De la aproapele vine viața și moartea, și omul are ceea ce alege din ele.”
( Ecclesiasticul)