View Single Post
Vechi 26.09.2025, 00:51:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apacurgatoare7 Vezi mesajul
Nu traim izolati, suntem interconectati si starea aceasta imi da un confort, o protectie, parca sunt ca o ramura prinsa in invalmaseala apei curgatoare
Tocmai asta e problema, că internetul oferă doar iluzii, ai doar iluzia că ești interconectat, în realitate ești îndepărtat de acel om.
Chiar era pe bune că la o bătrână nu venise nimeni la înmormântare dintre prietenii de pe facebook, dar acolo avea „sute de prieteni”.

Dacă asculți un acatist pe net nu e ca și cum ai fost la Biserică, dacă stai tolănit în pat, cu cafeaua în mână e chiar păcat să stai așa ascultând Liturghia.
Dacă-l asculți pe Pimen Vlad sau vezi un documentar despre Muntele Athos, nu e ca și cum te-ai fi nevoit să ajungi până acolo.

E cea mai bună capcană asta a lui aghiuță, îți dă iluzia siguranței, a confortului dintre pereții casei și a unui întreg univers care ți se deschide, dar tu stai închis în colivie ca un scatiu și nici cu un deget nu miști cele ale mântuirii.

Și uite așa trece viața pe lângă tine și te întrebi ce ai făcut la x ani.

Citat:
Pe scurt, nu caut a ma trudi ca sa primesc bine. Poate ca binele este inainte, si apoi, vine truda care da bucuria binelui.
E vorba că nu înveți nici abc-ul dacă nu te strădui, e ca și cum vrei să ajungi la Universitate dar nu finalizezi nici gimnaziul, un creștin e un auto-didact care se șlefuiește mereu, către piscuri și mai înalte.

Citat:
Citesc rugaciuni, particip la Sfanta Liturghie, la Sfantul Maslu, tin post. Uneori. De ce nu mai des? Din nestiinta, probabil, nu cunosc taina lor si importanta lor. Nu din lene. Nu din prejudecati.

Ma spovedesc? Da, la cativa ani, dar nu am un preot duhovnic. De ce? Ramane sa ma gandesc la acest lucru sau o fac acum cu voi.
Tu e ca și cum ai vrea să te vindeci fără să ajungi la doctor, sau ai vrea să șofezi fără să faci ore de conducere.

Citat:
Cred ca m-am spovedit de 4 ori.
Blană, te-ai spovedit de 4x și ai vreo 30-40 de ani.

Citat:
Ma opresc cu aceste reflectii. Deocamdata. Continui in intimitatea mea.
Daca aveti lucruri de adaugat, de comentat in legatura cu reflectiile mele, va citesc cu mintea deschisa. Mi-ar fi de folos si alte ganduri.
Tu ai talent de compozitor literar poate, dar nu uita că acțiunea trebuie să aibă o finalitate, despătimirea, sporirea în Har, în înțelegere, primenirea sufletească, putem umple cu vorbe văzduhul, dar nu ne ajută cu nimic.