Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Mai e si cazul al 3-lea ,ca in povestirea lui Iorest asa cum ar trebui sa arate pelerinajele in conceptia sa, in care fiecare vrea doar liniste si macar ceilalti sa nu deranjeze.
|
Referitor la pelerinaje, mă deranjează strict ratarea obiectivelor, pt că unii nu pot să urce, să meargă mai repede, le trebuie mai mult la baie, observ că dacă e grupul prea mare or să fie câțiva fără disciplină sau fără putere care să întârzie, sau care cer să se oprească autocarul să-și facă nevoile pe drum, că nu mai pot ține, or că le vine rău.
Până la urmă fiecare noapte de cazare și masă inclusă e plătită, iar unii pleacă de acasă cu gândul să bifeze anumite obiective.
Or dacă alea nu se bifează poate respectivul a făcut sacrificii financiare, sau va mai ajunge peste x ani, nu merge în fiecare an.
Deci contează mult disciplina grupului, faptul ca oamenii să aibă instructajul și din autocar, aici depinde și de organizator, cât se stă pe loc sau pe la cumpărături, observ că dacă e grup mare se stă mult și la toaletă, mai ales la femei e coadă că sunt mai multe femei de regulă în pelerinaje.
Ce mă mai deranjează e dacă se ajunge la cazări în jurul orelor 23-24 și se mănâncă pe fugă, iar apoi trezirea e pe la 7 dimineața, am trăit astea pe pielea mea recent.
Toate astea contează ca să ajungi în timp la cazări, să poți mânca până în ora 19, să-ți faci siesta să poți și dormi, să ajungi la timp la ferry-boat ca să nu prinzi mănăstiri închise, or să mai stai 2 ore după următorul ferry-boat aiurea prin port.