View Single Post
Vechi 03.10.2025, 21:06:17
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Apropo și de utilitatea catehezelor, oare câte conferințe ortodoxe ai ascultat în ultimii 25 de ani și de câte te-ai folosit, ce ai înțeles ?

Idem și despre podcasturi, predici, videografie și documentare cu tematică ortodoxă, cât te-ai folosit, ce ai reținut ?

Nu te-am văzut niciodată să menționezi sau să ne dai exemplu de vreo conferință sau predică interesantă.
O sa te dezamagesc dar nu am prea ascultat mai deloc conferinte , cateva doar , dar in general mi-au placut,dar am ascultat prea putine ca parerea mea sa fdie relevanta.

Nu stiu daca o sa ascult, desi teoretic ar parea ocazia ideala de a lua contact cu pulsul credintei zilei de azi ,exprimat de preoti. Mintea imi zice sa ascult, ca imi poate clarifica cum inteleg ei credinta astazi, fiind contemporanii mei, deci avand acelelasi probleme ca si mine, si in plus stropul de har si de practica daruit lor.

Dar cumva sufletul nu le gaseste inca destul de interesante, deocamdata prefer literatura patristica a primelor veacuri, ca am zis ca mai bine e sa incep cu bazele.

Daca insa ai anumite recomandari care ti s-au parut ca lasa sa transpara sfintenia celui implicat in ele , atunci ti-as fi foarte recunoscator.

Mereu am fost convins ca daca ar mai fi sfintii si har in ziua de azi, lumea ar da navala.

De exemplu mi-a placut relatarea vietii parintelui Gheronte Puiu din anii trecuti despre ajutorul maicii Domnului in perioada sa din pustietate,se vedea cum vorbea simplu si din inima.
Reply With Quote