Citat:
În prealabil postat de Iorest
E un subiect destul de complex, văd că mulți din BOR se feresc să mai scrie cărți despre viața de familie, ca să nu pice pe latura prea idealistă zicea Danion Vasile că părintele Coman spunea despre o carte a părintelui Ilie Moldovan că acolo era descris doar ce e frumos și înălțător.
Majoritatea din cei pe care-i știu eu din BOR nu sunt în latura drogurilor și a altor patimi grosolane, poate au patimi fine, sau care țin de partea mentală, mulți au și licee și facultăți bune, au și acreditări de tip Cambridge și altele, deci din ce văd eu au educație.
|
Motiv pentru care aceste carti nici nu prezinta interes in lumea reala a oamenilor cu probleme, adica marea majoritate. Acest gen de abordare cuminte fara sa superi pe nimeni folosesc tot altor scriitorasi care vor sa se specializeze in negari a realitatii, in metode literare si strategii de vorbit fara sa spui nimic cu adevarat de care s-ar putea folosi omul disperat si exasperat de lume si viata, de problemele care-l coplesesc.
Astia sunt cei mai obositori oameni...si toti cunoastem pe cineva de genul...
Fratele Iustin sugereaza ca aceste manifestari ale membrilor mai tineri ai societatii sunt extreme, izolate, iesite din comun. Serios?
Iesiti intr-un parc la locurile de joaca, la Mall, in transportul in comun, pe strada, si faceti efortul sa nu treceti nepasatori pe langa cei din jur si analizati-i un pic, observati comportamentul parintilor, ascultati ce fel de interactiuni si dialoguri au loc cu copiii, batranii, soferii, accidentele ZILNICE, macel zilnic, extrem de cumplite generate de isterici si psihopati, deseori cu familii, copii de gat dupa ei.
Uitati o clipa de persoana voastra extrem de "ïmportanta" si observati pe cei din jurul vostru cu atentie in mod activ, cu un motiv de studiu sociologic si Dumnezeu va va arata!