Citat:
În prealabil postat de cozia
Motiv pentru care aceste carti nici nu prezinta interes in lumea reala a oamenilor cu probleme, adica marea majoritate. Acest gen de abordare cuminte fara sa superi pe nimeni folosesc tot altor scriitorasi care vor sa se specializeze in negari a realitatii, in metode literare si strategii de vorbit fara sa spui nimic cu adevarat de care s-ar putea folosi omul disperat si exasperat de lume si viata, de problemele care-l coplesesc.
Astia sunt cei mai obositori oameni...si toti cunoastem pe cineva de genul...
Fratele Iustin sugereaza ca aceste manifestari ale membrilor mai tineri ai societatii sunt extreme, izolate, iesite din comun. Serios?
Iesiti intr-un parc la locurile de joaca, la Mall, in transportul in comun, pe strada, si faceti efortul sa nu treceti nepasatori pe langa cei din jur si analizati-i un pic, observati comportamentul parintilor, ascultati ce fel de interactiuni si dialoguri au loc cu copiii, batranii, soferii, accidentele ZILNICE, macel zilnic, extrem de cumplite generate de isterici si psihopati, deseori cu familii, copii de gat dupa ei.
Uitati o clipa de persoana voastra extrem de "ïmportanta" si observati pe cei din jurul vostru cu atentie in mod activ, cu un motiv de studiu sociologic si Dumnezeu va va arata!
|
Si eu cred ca patima si excesele incep sa puna stapanire pe generatia actuala, si nici nu ar avea cum sa nu fie asa , datorita schimbarilor profunde ale vietii : izolare produsa de internet ,consumerism, distrugerea climei .
Si in plus ca Biserica trebuie sa isi adapteze metodele la noile patimi si la puterea lor, si la noile realitati.
Si ca aceasta nu afecteaza cu nimic neschimbabilitatea invataturilor Bisericii de atatea secole, ci doar ar insemna aplicarea lor .
Caci spune in invatatura ortodoxa ca este o datorie sa iti pese de suferinta aproapelui, sa ii atragi atentia prin observatii sau sa ii dai hrana sufleteasca de care are nevoie prin dragoste, prin lucruri pozitive care sa ii arate ca este si alta alternativa.
Si ca e si vina preotilor si vina noastra care observam ca nu e in regula, ca stam pe margine si cartim si comentam intr-un stil dogmatic ,greu de inteles si de initiati, in loc sa intervenim activ , cu "mai binele" in locul raului generalizat.
Dogma e buna,limbajul nostru nu e bun, caci nu vedem padurea de copaci, si nu vedem ce ii doare pe oameni.
Sunt doar curios unde am sustinut eu contrariul caci spui ca :
Citat:
Fratele Iustin sugereaza ca aceste manifestari ale membrilor mai tineri ai societatii sunt extreme, izolate, iesite din comun. Serios?"
|