View Single Post
Vechi 08.10.2025, 01:24:51
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Nu ca n-ar putea sa-l dea si cu 5 lei dar cu 15 lei litrul intermediarul munceste mai putin si castiga banutul mai repede.
Banuiesc ca faci referire la gastile care umbla prin piete cu laditele si storcatorul dupa ei, nu?
Da m-am referit la cei care vând în târgurile bucureștene, în condițiile în care mai toate județele limitrofe mustesc la propriu de vie, plus regiunile istorice Moldova care e apropiată și Oltenia, la câtă vie e în țară chiar și care crește la voia sorții, să dai la prețurile astea nesimțite mi se pare incredibil.
Mai ales că în plin sezon ar trebui să se bucure toți de un mustuleț să simtă și ei bucuria venirii toamnei.

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Intradeva vita creste zeci de ani din acelasi butuc insa neScurtata in fiecare an, o ia razna si isi iroseste energia pe corzi si frunze, nu pe rod.
Eu o am pe randuri cu pomi fructiferi care alterneaza din loc in loc, meri, pruni, corcodusi, etc si deseori cand nu sunt prezent la taiere, vita se suie cate 5-10 metri aiurea in copaci de unde trebuie sa o trag jos.
Da am observat că are tendința să se încolăcească și să crească, eu uneori folosesc pentru ca să redirijez mlădițele mai noi.
Unii taie și din frunze vara să ajungă soarele și să se coacă bine, să nu rămână boabe verzi, alții o udă și o sapă, pe lângă scurtatul toamnă-primăvară.