View Single Post
Vechi 11.10.2025, 23:12:14
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
1) Eu cred ca e un lucru minunat ca noi reusim sa vorbim aici,astia o mana de oameni cati suntem.
Nu mi se pare mare lucru să vorbim, ce e mare lucru să dai din taste ? Mai ales dacă scrii repede, dacă o luăm așa anii de glorie ai forumului au fost din 2007 până prin 2012, au fost și mulți blocați din orice, sau dacă supărau, chiar dacă după s-ar fi corectat și poate ar fi avut threaduri și postări de substanță, miezoase.

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Pe locul 2 as pune conferintele de pe net care te pot aduce la ce gandeste clerul in ziua de azi , si poti prinde niste cuvinte de har, sau niste orientari cu privire la traditie ,patristica si cult.
Nu mi se pare mare lucru, din contră mai mare lucru e să participi la toate conferințele, lansările de carte, și alte evenimente în măsura timpului sau să-ți organizezi liberele în așa măsură încât să ajungi.

De exemplu efortul de a merge la o conferință duhovnicească, într-o zi ploioasă când e frig, oboseală de la lucru, mi se pare mai tare, decât a sta pe acasă că ai biruit și frigul și lehamitea, plus că de obicei la o conferință mai vezi și o carte bună sau mai auzi niște lucruri noi la care nu te-ai fi gândit care nu apar pe net, mai stai după la discuții cu preoții, mai iei un autograf, mai o binecuvântare, mai o poză, mai cunoști oameni noi.

Acum când e sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului nu concep să nu fii acolo când se dă voie, chiar în fiecare zi dacă poți să treci prin altar, asta înseamnă performanță duhovnicească, fructificarea utilă a timpului.

Mergi și la moaștele Sfântului Dumitru, și chiar și la Cuvioasa Parascheva, mai ales că e mai aproape Iașiul de București, decât de Arad sau Oradea.

Plus lansări de carte la librăria Sophia, păi alții dacă ar avea librăria sophia poate ar merg măcar la o lansare la 2-3 luni.